Ζελέ γιαούρτι με φράουλες

Δροσερό και εύκολο ζελέ με γεύση από φρέσκο γιαούρτι και φράουλες. Για 4-6 άτομα 500 γραμμάρια φράουλες πολτοποιμένες 1 κιλό γιαούρτι 125 γραμμομόρια ζάχαρη άχνη 25 γραμμάρια ζελατίνα σε σκόνη 120 ml ζεστό νερό  Εκτέλεση Καθαρίζουμε τις φράουλες και τις πολτοποιούμε στο μούλτι μέχρι να γίνει το μείγμα πουρές. Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε το […]

Δροσερό και εύκολο ζελέ με γεύση από φρέσκο γιαούρτι και φράουλες.

Για 4-6 άτομα

  • 500 γραμμάρια φράουλες πολτοποιμένες
  • 1 κιλό γιαούρτι
  • 125 γραμμομόρια ζάχαρη άχνη
  • 25 γραμμάρια ζελατίνα σε σκόνη
  • 120 ml ζεστό νερό

 Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις φράουλες και τις πολτοποιούμε στο μούλτι μέχρι να γίνει το μείγμα πουρές. Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε το γιαούρτι, προσθέτετε τη ζάχαρη και τις πολτοποιημένες φράουλες. Διαλύετε τη ζελατίνα στο ζεστό νερό και την ανακατεύετε καλά.

Στη συνέχεια προσθέτετε τη ζελατίνη στο μείγμα και ανακατεύετε καλά, βάζετε σε μια φόρμα για κέικ ή σε μικρά φορμάκια.

Αφήνετε το ζελέ να πήξει στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Μπορείτε να το μοιράσετε και σε ατομικά μπολ. Διακοσμείτε με φρέσκες φράουλες.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Πηγή: sidagi.gr