Βλέφαροπλαστική για λόγους ουσίας και… ψυχολογίας!

Η Βλεφαροπλαστική είναι εκείνη η επέμβαση που θα σας βγάλει από το μυαλό την “ιδέα” ότι όλοι βλέπουν κάτι “περίεργο” στα μάτια σας, ότι έχουν μονίμως το βλέμμα τους καρφωμένο στο πρόσωπό σας! Η βλεφαροπλαστική θα σας βοηθήσει να ανακτήσετε τη χαμένη σας αυτοπεποίθηση και… Θα δείτε τον κόσμο με “άλλο μάτι” Με την βλεφαροπλαστική […]

Η Βλεφαροπλαστική είναι εκείνη η επέμβαση που θα σας βγάλει από το μυαλό την “ιδέα” ότι όλοι βλέπουν κάτι “περίεργο” στα μάτια σας, ότι έχουν μονίμως το βλέμμα τους καρφωμένο στο πρόσωπό σας!

Η βλεφαροπλαστική θα σας βοηθήσει να ανακτήσετε τη χαμένη σας αυτοπεποίθηση και… Θα δείτε τον κόσμο με “άλλο μάτι”

Με την βλεφαροπλαστική αφαιρούμε  το δέρμα που πλεονάζει καθώς και το λίπος που προκαλεί τις σακούλες κυρίως στο κάτω βλέφαρο. Δεν διορθώνονται όμως οι ρυτίδες στο «πόδι της χήνας». Δείτε τις απαντήσεις που πρέπει να γνωρίζετε σε 11 βασικά ερωτήματα, πριν μπείτε στο χειρουργείο…

Υπάρχουν τομές;
Στο πάνω βλέφαρο η τομή κρύβεται στη φυσιολογική πτυχή που βρίσκεται περίπου ένα εκατοστό πάνω από τις βλεφαρίδες. Στο κάτω βλέφαρο η τομή βρίσκεται ακριβώς κάτω από τις βλεφαρίδες. Σε κάποιες περιπτώσεις που δεν χρειάζεται να αφαιρεθεί δέρμα στο κάτω βλέφαρο, η τομή γίνεται εσωτερικά στον επιπεφυκότα.

Τι τεχνικές υπάρχουν;
Στο πάνω βλέφαρο αφαιρούμε το δέρμα που περισσεύει και συνήθως το λίπος που προβάλλει στην περιοχή προς τη μύτη. Στο κάτω βλέφαρο αφαιρούμε το λίπος που δημιουργεί τις «σακούλες» και το δέρμα που περισσεύει.

Τι είδους αναισθησία χρησιμοποιείται;
Τοπική αναισθησία σε συνδυασμό με μέθη.

Διάρκεια χειρουργείου
1 ώρα (για πάνω και κάτω βλέφαρο)

Υπάρχουν ράμματα;
Στο επάνω βλέφαρο είναι ενδοδερμική ραφή, στο κάτω βλέφαρο είναι εξωτερικά. Όλα τα ράμματα αφαιρούνται σε 6 ημέρες.

Παραμονή στο νοσοκομείο
1 έως 2 ώρες (μέχρι να περάσει η επήρεια της μέθης)
 
Υπάρχει πόνος;
ΌΧΙ. Συνήθως δεν χρειάζονται ποτέ παυσίπονα, παρά μόνο μια οφθαλμική, αντιβιοτική αλοιφή στις τομές. Υπάρχει όμως οίδημα και μελανιές που υποχωρούν σε μια εβδομάδα.

Φαίνονται οι ουλές;
Είναι μόνιμα. Συνήθως δεν χρειάζεται επανεγχείρηση στο μέλλον..

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;
Οι τομές βρίσκονται κρυμμένες στο πίσω μέρος του αυτιού και δεν είναι ορατές.

Η βλεφαροπλαστική θεραπεύει τους μαύρους κύκλους;
Όχι. Μπορεί να υπάρξει μόνο μια μικρή βελτίωση όταν αφαιρεθούν οι σακούλες στο κάτω βλέφαρο.

Επιστροφή σε εργασία και κοινωνικές δραστηριότητες.
Ο ασθενής με ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου μπορεί να κυκλοφορεί από την πρώτη ημέρα. Σε μια εβδομάδα βγαίνουν τα ράμματα και επιστρέφει στην εργασία και τις κοινωνικές του δραστηριότητες. Απαγορεύονται οι φακοί επαφής για 2-3 εβδομάδες.

Ευχαριστούμε πολύ τον γνωστό πλαστικό – κρανιοπροσωπικό χειρουργό κ. Κώστα Αλεξάνδρου για την πολύτιμη βοήθειά του…

Ο Δρ Αλεξάνδρου είναι ο διευθυντής του μοναδικού στην Ελλάδα Κρανιοπροσωπικού Κέντρου, το οποίο είναι ένα από τα μόλις 9 αναγνωρισμένα στην Ευρώπη.

Από αυτήν τη θέση συνεχίζει τις δραστηριότητες του στον τομέα της κρανιοπροσωπικής αλλά και της αισθητικής χειρουργικής, ως Πλαστικός Χειρουργός και Γναθοχειρούργος.

www.kostasalexandrou.gr

Πηγή: markostv.gr