Νηστίσιμο πολίτικο πιλάφι από τον Ηλία Μαμαλάκη

Ένα πολύ νόστιμο συνοδευτικό που θα τιμήσετε δεόντως σε περιόδους νηστείας. Υλικά 2 νεροπότηρα ρύζι για πιλάφι 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι καβουρδισμένα αμύγδαλα 1 φλιτζανάκι του καφέ μαύρες σταφίδες 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο 1 φλιτζανάκι του καφέ σάλτσα σόγιας λίγο αλάτι, πιπέρι Διαδικασία Ξεπλένετε το ρύζι καλά με άφθονο, κρύο νερό. Το βάζετε σε […]

Ένα πολύ νόστιμο συνοδευτικό που θα τιμήσετε δεόντως σε περιόδους νηστείας.

Υλικά

2 νεροπότηρα ρύζι για πιλάφι

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι καβουρδισμένα αμύγδαλα

1 φλιτζανάκι του καφέ μαύρες σταφίδες

1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο

1 φλιτζανάκι του καφέ σάλτσα σόγιας

λίγο αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Ξεπλένετε το ρύζι καλά με άφθονο, κρύο νερό. Το βάζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με 4½ ποτήρια νερό και λίγο αλάτι. Αφήνετε να πάρει βράση και ρίχνετε μέσα το ελαιόλαδο.

Προσθέτετε τις σταφίδες και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι το ρύζι να πιει όλο το νερό του. Το αποσύρετε από τη φωτιά, σκεπάζετε με πάνινη πετσέτα και το αφήνετε έτσι για 5-6 λεπτά.

Ρίχνετε μέσα τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και ανακατεύετε απαλά. Προσθέτετε τη σάλτσα σόγιας, λίγο πιπέρι και ανακατεύετε. Τέλος ρίχνετε τον άνηθο και κάνετε ένα τελευταίο ανακάτεμα.

Βάζετε το ρύζι σε στρογγυλή φόρμα και το ξεφορμάρετε σε πιατέλα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food styling: Elena Jeffrey

Πηγή:  olivemagazine.gr