Μπριάμ με καλοκαιρινά μυρωδικά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Εύκολο, γρήγορο και με όλη τη νοστιμιά των καλοκαιρινών λαχανικών και μυρωδικών φαγητό. Απολαύστε το στο καθημερινό οικογενειακό ή φιλικό τραπέζι. Μην το σερβίρετε καυτό.  4 μελιτζάνες φλάσκες 4 κολοκύθια 4 μεγάλες πατάτες 4 ώριμες και σφιχτές ντομάτες 4 σκελίδες σκόρδο 2 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος 2 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος 1 φλ. […]

Εύκολο, γρήγορο και με όλη τη νοστιμιά των καλοκαιρινών λαχανικών και μυρωδικών φαγητό. Απολαύστε το στο καθημερινό οικογενειακό ή φιλικό τραπέζι. Μην το σερβίρετε καυτό.

  •  4 μελιτζάνες φλάσκες
  • 4 κολοκύθια
  • 4 μεγάλες πατάτες
  • 4 ώριμες και σφιχτές ντομάτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. νερό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C σε αέρα και αντιστάσεις. Αφού πλύνουμε και καθαρίσουμε τα λαχανικά, κόβουμε τις μελιτζάνες σε 6 κομμάτια, τα κολοκύθια στα 6 (σαν μεγάλες μπουκιές), 4-5 εκ. (θα μικρύνουν στο ψήσιμο), τις ντομάτες στα 4 και τις πατάτες όπως και τις μελιτζάνες, στα 6. Βάζουμε τα λαχανικά ανακατεμένα σε βαθύ ταψί 34 ή 36 εκ. Αλέθουμε το σκόρδο με το ελαιόλαδο στο μπλέντερ και περιχύνουμε το φαγητό, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Τ’ ανακατεύουμε με τα χέρια ή με δύο κουτάλες. Περιχύνουμε με το νερό (μη σας φαίνεται λίγο, θα κατεβάσουν υγρά τα λαχανικά). Τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε 40΄-45΄ την πρώτη μισή ώρα σκεπασμένο. Μετά το ξεσκεπάζουμε. Το μπριάμ είναι ένα φαγητό που σερβίρεται χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου. Συνοδέψτε το με μια ωραία φέτα και τραγανό χωριάτικο ψωμί.

 μερίδες 6

Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά

Χρόνος ψησίματος 45 λεπτά