search-button
cross-out

Γεμιστά του πεντάλεπτου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Γεμιστά του πεντάλεπτου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Φτιάξτε γεμιστά σε πέντε λεπτά. Ναι, γίνεται!

Υλικά

  • 5 ντομάτες (ώριμες και σφιχτές)
  • 5 πιπεριές
  • 2 ξερά κρεμμύδια μεγάλα
  • 10 κ.σ. ρύζι
  • Μισό ματσάκι μαϊντανό
  • Μισό ματσάκι δυόσμο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Κόβουμε καπάκι – φέτα από την πιπεριά και αφαιρούμε τους σπόρους και μεμβράνες. Αφαιρούμε καπάκι – φέτα  από την ντομάτα και με κουτάλι αδειάζουμε σε μπολ την ψύχα. Αφήνουμε τα ζουμιά της ντομάτας και τους σπόρους και βάζουμε στο μπλέντερ την ψύχα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τ’ αλέθουμε.

Τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το ρύζι (10 κ.σ. όσα είναι και τα λαχανικά μας).

Προσθέτουμε αλάτι – πιπέρι, τα ¾ φλ. ελαιόλαδο και την ζάχαρη. Τέλος ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε τα γεμιστά κατά τα 3/4.

Σκεπάζουμε με καπάκι. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά στους 180 C, στις αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα.

Αν θέλουμε προσθέτουμε και πατάτες κυδωνάτες.

Πηγή: argiro.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Life

Latest

zinapost.gr