Χοιρινό μπούτι με μέλι και μουστάρδα από τον Άκη Πετρετζίκη

Πως το φτιάχνεις
Βάζουμε το μπούτι σε μια κατσαρόλα και καλύπτουμε με κρύο νερό. Βάζουμε μέσα την κανέλα, τους κόκκους πιπεριού, τον κόλιανδρο, τα γαρύφαλα και τη δάφνη. Φέρνουμε το νερό σε βρασμό και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά, ώστε να σιγοβράσει για περίπου 2 1/2 ώρες, συμπληρώνοντας νερό αν χρειαστεί και ξαφρίζοντας ανά μισή ώρα (πρέπει να φτάσει τους 69 βαθμούς στο κέντρο).
Προσεκτικά βγάζουμε το χοιρινό από τη κατσαρόλα και αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα, να κρυώσει. Ανάβουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι τα υλικά για το γλάσο και ζεσταίνουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Βάζουμε το χοιρινό πάνω σε μια σχάρα, αφαιρούμε το δίχτυ και κάτω από τη σχάρα βάζουμε ένα ταψί. Αλείφουμε με τη μουστάρδα το ρολό και βάζουμε 5 λεπτά στον φούρνο.
Στη συνέχεια, ανοίγουμε τον φούρνο και με μία κουτάλα περιχύνουμε μία κουταλιά από το γλάσο και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ανά 10 λεπτά (περίπου 3-4 φορές). Σερβίρουμε.
Τι χρειάζεσαι
2 κιλά ρολό μπούτι χοιρινό σε δίχτυ
1 στικ κανέλας
20 κόκκοι πιπεριού
20 κόκκοι κόλιανδρου
2 φύλλα δάφνη
5 γαρίφαλα
100 γραμμάρια πικάντικη μουστάρδα
Για το γλάσο : 250γρ. μαύρη ζάχαρη και 250γρ. μέλι
Μικρά μυστικά
Μπορείτε μέσα στο ταψί, κάτω από τη σχάρα, να βάλετε λαχανικά της επιλογής σας (καρότα, κολοκυθάκια,πατάτες). Θα ψηθούν μέσα στο γλάσο και θα γίνουν πεντανόστιμα…
Πηγή: oisyntagesmoy.gr
Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.




















