Ντάκος με καύκαλο χαρουπιού από τον φούρνο Ντουρουντούς, για vegan....και όχι μόνο!

Ντάκος με καύκαλο χαρουπιού από τον φούρνο Ντουρουντούς, για vegan....και όχι μόνο!

 Ο ντάκος στην Κρήτη είναι ένα πιάτο που έχουμε καθημερινά στο τραπέζι μας γιατί είναι δροσερό και πολύ θρεπτικό. Αυτή η εκδοχή είναι νηστίσιμη και Vegan! Χωρίς τυρί αλλά με το μοναδικά γευστικό καύκαλο χαρουπιού! Το χαρούπι είναι από τα πιο γνωστά super food και γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη τάση σε παγκόσμιο επίπεδο. Στην Κρήτη αυτό το γνωρίζουμε καλά  και στον αγαπημένο μας  Παραδοσιακό Φούρνο Ντουρουντούς το αξιοποιούν σε πολλά αρτοποιήματα αλμυρά η γλυκά!

Απολαστικό και απόλυτα υγιεινό σε μόλις 2 λεπτά!

 

Για την συνταγή θα χρειαστούμε:

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα πιάτο τα καύκαλα χαρουπιού, τρίβουμε την ντομάτα με τον τρίφτη από την χοντρή πλευρά, βάζουμε το λάδι και το αλάτι και ανακατεύουμε.

Περιχύνουμε τα παξιμάδια μας.

Ψιλοκόβουμε τις λιαστές, και τα αγγουράκια τουρσί και τα βάζουμε από πάνω μαζί με την κάπαρη.

Προσθέτουμε ελιές και κρεμμυδάκι και βάζουμε πάλι λάδι.

Απολαμβάνουμε

Επικοινωνήστε με το Φούρνο Ντουρουντούς  για πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα  αλλά και παραγγελίες πατώντας ΕΔΩ

Παραδοσιακός Φούρνος Ντουρουντούς-Η ιστορία μας

Η γιαγιά μας η Άννα ερχόμενη από το φαράγγι της Σαμαριάς για να παντρευτεί στα Σφακιά, έφερε μαζί της όλα τα μυστικά της μαγειρικής της. Αυτά τα μυστικά σύντομα τα μοιράστηκε με τις κόρες και τη νύφη της ενώ, με τη σειρά τους εκείνες τα κληροδότησαν σ’ εμάς, τα παιδιά τους...

Όπως είναι λοιπόν λογικό, οι παιδικές μας αναμνήσεις συνοδεύονται από μυρωδιές, γεύσεις και αρώματα τα οποία έχουν παραμείνει αναλλοίωτα στο μυαλό μας. Κι αυτά ακριβώς είναι τα εφόδια μας σε ένα ταξίδι που σας θέλουμε συνοδοιπόρους. Ελάτε να εξερευνήσουμε μαζί τα γευστικά μονοπάτια των Σφακίων και γνωρίστε  το ξεχωριστό εκείνο κομμάτι της παράδοσης του τόπου μας. Η γιαγιά μας έλεγε:

“Αν θες παιδάκι μου να κανείς κάτι καλό, κάντο με τα χεράκια σου…”. 

Διαβάστε περισσότερα για τον Παραδοσιακό Φούρνο Ντουρουντούς ΕΔΩ

 

 Λίγα λόγια για την Εύα

H Εύα Παρακεντάκη  γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις  και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .

  Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης .

Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής  σε σχολές μαγειρικής.

Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της  Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.

 

Δημοφιλη Αρθρα

Διαβάστε Επίσης

Έκρηξη στη Βηρυτό: Έξι χρόνια στις αποθήκες οι 2.750 τόνοι νιτρικού αμμωνίου - 78 νεκροί, χιλιάδες τραυματίες
Έκρηξη στη Βηρυτό: Έξι χρόνια στις αποθήκες οι 2.750 τόνοι νιτρικού αμμωνίου - 78 νεκροί, χιλιάδες τραυματίες
Έκρηξη στη Βηρυτό: Έξι χρόνια στις αποθήκες οι 2.750 τόνοι νιτρικού αμμωνίου - 78 νεκροί, χιλιάδες τραυματίες
Όλες οι ειδήσεις εδώΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ