search-button
cross-out

Δύο εκπληκτικές συνταγές του π. Επιφάνιου για αγιορείτικα vegan κεφτεδάκια

Ο πατέρας Επιφάνιος, υπήρξε ένας από τους καλύτερους πρεσβευτές της αγιορείτικης κουζίνας και με τη μεγάλη μαεστρία του και την αγάπη του για το διακόνημα του μάγειρα είχε κατορθώσει να ξανα-δημιουργήσει κλασσικές συνταγές προσαρμόζοντας τες στην κουζίνα των μοναχών του Αγίου Όρους. Έτσι τα κλασσικά κεφτεδάκια, μεταμορφώνονται σε δύο εκπληκτικές vegan εκδοχές.
Δύο εκπληκτικές συνταγές του π. Επιφάνιου για αγιορείτικα vegan κεφτεδάκια

Τα αγιορείτικα κεφτεδάκια του π. Επιφάνιου είναι νόστιμα, φουλ υγιεινά και συγχρόνως νηστίσιμα.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τους ρεβιθοκεφτέδες είναι (για 4 – 5 μερίδες)

300 γραμμάρια ρεβίθια, 3 σκελίδες σκόρδο, 1 ματσάκι μαϊντανός, 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, αλάτι, μαυροπίπερο, κύμινο, λάδι για το τηγάνισμα, 150 με 200 γραμμάρια αλεύρι.

Είκοσι τέσσερις ώρες πριν από το μαγείρεμα των κεφτέδων μας, βάζουμε τα ρεβίθια σε ζεστό νερό με πολύ αλάτι για να φουσκώσουν και τα σκεπάζουμε. Αφού έχουν φουσκώσει πλέον, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε. Στη συνέχεια τα αλέθουμε στο μπλέντερ. Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια μας και το μαϊντανό και περνάμε τα σκόρδα από το τρίφτη.

Στη συνέχεια παίρνουμε μία λεκάνη και βάζουμε σε αυτήν όλα τα υλικά μας, δηλαδή τα αλεσμένα ρεβίθια, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τα σκόρδα, το μαϊντανό, καθώς και τα μπαχαρικά και το αλεύρι. Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά και τα αφήνουμε μισή ώρα να ηρεμήσουν. Βάζουμε έπειτα στο τηγάνι το λάδι, το τοποθετούμε πάνω στη φωτιά και πλάθουμε ένα ένα τα κεφτεδάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι με το λάδι. Το τηγάνισμα πρέπει να γίνει σε σιγανή φωτιά γιατί αλλιώς οι κεφτέδες μας θα ροδίσουν από έξω και μέσα θα είναι ωμοί.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τους ταραμοκεφτέδες (για 8 μερίδες)

7 – 8 φρέσκα κρεμμυδάκια, 2 ως 3 σκελίδες σκόρδο, 1 ματσάκι άνιθος, μισό ματσάκι μαϊντανός, μαυροπίπερο, κύμινο και ρίγανη, άσπρος ταραμάς 250 γραμμάρια (εάν δεν έχουμε βάζουμε κόκκινο), ΟΧΙ αλάτι, 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (ή τριμμένη φρυγανιά), 1 φλιτζάνι αλεύρι φαρίνα, λάδι για το τηγάνισμα.

Μουσκεύουμε καλά το ψωμί, το στραγγίζουμε και το τρίβουμε με τα χέρια. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα σκόρδα και ψιλοκόβουμε τον άνιθο και το μαϊντανό, αφού τους πλύνουμε πρώτα. Βάζουμε όλα τα υλικά, δηλαδή ταραμά, ψωμί, κρεμμύδια, σκόρδα, άνιθο, μαϊντανό, μπαχαρικά, καθώς και το αλεύρι, τα ανακατεύουμε και τα ζυμώνουμε κανονικά, όπως ζυμώνουμε το αλεύρι. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε και λίγο χλιαρό νερό. Κατόπιν πλάθουμε τους ταραμοκεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε σιγανή φωτιά για να ψηθούν ομοιόμορφα και από μέσα και από έξω.

Πηγή: hmountathos-eshop.com

dogma.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Cooking

Latest

Κύκλωμα με πλαστές ταυτότητες: Αυτός είναι ο διοικητής που βρέθηκε με 320.000 ευρώ σε χρηματοκιβώτιο
Ελλάδα

Κύκλωμα με πλαστές ταυτότητες: Αυτός είναι ο διοικητής που βρέθηκε με 320.000 ευρώ σε χρηματοκιβώτιο

Οικογένεια Πακιστανών στην Αθήνα κατήγγειλε 19χρονο για βιασμό της 15χρονης κόρης τους και του ζήτησε οικόπεδο στη Γλυφάδα
Ελλάδα

Οικογένεια Πακιστανών στην Αθήνα κατήγγειλε 19χρονο για βιασμό της 15χρονης κόρης τους και του ζήτησε οικόπεδο στη Γλυφάδα

Πρωτιά και τον Νοέμβριο για το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star σε νεανικό κοινό και σύνολο κοινού
Τηλεθέαση

Πρωτιά και τον Νοέμβριο για το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star σε νεανικό κοινό και σύνολο κοινού

Η τραγική ιστορία του 29χρονου από την Πέλλα που δεν μπορούσε να κάνει το εμβόλιο και πέθανε από κορονοϊό
Ελλάδα

Η τραγική ιστορία του 29χρονου από την Πέλλα που δεν μπορούσε να κάνει το εμβόλιο και πέθανε από κορονοϊό

Άγριες Μέλισσες: Ο Ακύλας μαθαίνει το μυστικό της Ζωή
TV Program

Άγριες Μέλισσες: Ο Ακύλας μαθαίνει το μυστικό της Ζωή

Σκότωσε την 54χρονη μάνα  του   στο Αγρίνιο χτυπώντας της το κεφάλι στον τοίχο, στο πάτωμα και στα έπιπλα
Ελλάδα

Σκότωσε την 54χρονη μάνα του στο Αγρίνιο χτυπώντας της το κεφάλι στον τοίχο, στο πάτωμα και στα έπιπλα

Γιώργος Πάντζας:  Ο λόγος που ψυχράνθηκε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και το πρόσωπο το οποίο αγάπησε περισσότερο στη ζωή του
Videos

Γιώργος Πάντζας: Ο λόγος που ψυχράνθηκε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και το πρόσωπο το οποίο αγάπησε περισσότερο στη ζωή του

Σασμός-Sneak preview: Η Βασιλική μαθαίνει  για  την κρυφή σχέση της Άσπας με τον Στεφανή
TV Program

Σασμός-Sneak preview: Η Βασιλική μαθαίνει  για  την κρυφή σχέση της Άσπας με τον Στεφανή

zinapost.gr