Φριτάτα με προσούτο, πατάτα, σπανάκι και μοτσαρέλα

H φριτάτα που θα λατρέψετε!

Υλικά

50ml ελαιόλαδο

ανθό αλατιού

2 πατάτες

200 γρ. προσούτο

1 πιπεριά Φλωρίνης

100 γρ. μανιτάρια πλευρώτους

350 γρ. σπανάκι

πιπέρι

50 γρ. μαιντανό

50 γρ. βούτυρο

ρίγανη φρέσκια

1 τομάτα

250 γρ μοτσαρέλα

6 αυγά

Tabasco ® βαλσάμικο ξύδι με μέλι

Εκτέλεση

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά με το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες 2 εκατοστών, αφού αλατίσουμε το τηγάνι τοποθετούμε μέσα τις φέτες ομοιόμορφα και αφήνουμε να ψηθεί. Κόβουμε το προσούτο σε χοντροκομμένες φέτες και το βάζουμε στο τηγάνι, προσθέτουμε την πιπεριά Φλωρίνης, τα μανιτάρια, το σπανάκι, αλάτι, πιπέρι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά ακόμη, στη συνέχεια κλείνουμε τη φωτιά. Θα βάλουμε πάνω στη φριτάτα μας, τις φέτες ντομάτας και την μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες. Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε πολύ καλά, προσθέτουμε σάλτσα tabasco και βαλσάμικο ξύδι με μέλι. Συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα με το σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα μεταξύ τους και περιχύνουμε το μείγμα στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 10 λεπτά και είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.

Δείτε την εκτέλεση στο video