Hot Dog με ριγανάτα λουκάνικα σπετσοφάι από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

Μικρές και μεγάλες γειτονιές της πόλης, μαγαζιά που έχουν μια ιστορία να πουν και πολλές γεύσεις να μας γνωρίσουν.

Ταβέρνες, μεζεδοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, μπακάλικα, αρτοποιεία και εστιατόρια γίνονται γαστρονομικές στάσεις μέσα από τις οποίες ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μας αφηγείται την ιστορία της κάθε γειτονιάς.

HOT DOG ΜΕ ΡΙΓΑΝΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΣΠΕΤΣΟΦΑΪ

Υλικά

Για τα hot dog

4 ψωμιά Hot dog

3 ριγανάτα λουκάνικα

ανθότυρο τριμμένo

φέτα τριμμένη

tabasco

Για το σπετσοφάι

1 πράσινη πιπεριά κέρατο

1 πιπεριά κίτρινη

1 πιπεριά τσίλι

1 πιπεριά Φλωρίνης

½ κρεμμύδι λευκό

30 ml ελαιόλαδο

1 κ.σ. ανθό αλατιού

πιπέρι

1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή

1 κ.γ. σκόνη σκόρδο

½ λεμόνι ξύσμα

400 γρ τομάτα κονκασέ

½ κ.σ. πελτές τομάτας

100ml νερό

1 κ.γ. ρίγανη

150 γρ. φέτα τριμμένη

Εκτέλεση

Για το σπετσοφάι

Ξεκινάμε κάνοντας μικρές τομές κατά μήκος των λουκάνικων και στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε σχαροτήγανο για να ψηθούν. Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα λαχανικά μας, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα σοτάρουμε για 5’. Προσθέτουμε στο τηγάνι την καπνιστή πάπρικα, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε τον πελτέ τομάτας και τη ντομάτα κονκασέ και ανακατεύουμε για 1΄. Σβήνουμε με το λευκό κρασί. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε μέσα λίγη ρίγανη και μόλις φτάσει σε καλό επίπεδο βρασμού θα προσθέσουμε τριμμένη φέτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να μαγειρευτεί για 6-7 λεπτά ακόμη.

Σύνθεση

Σε κάθε ψωμί τοποθετούμε τα λουκάνικα και περιχύνουμε το σπετσοφάι επάνω. Ολοκληρώνουμε με λίγο τριμμένο ανθότυρο και 3-4 σταγόνες tabasco.

Δείτε όλη τη συνταγή στο video