Καλοκαιρινή μακαρονάδα με σάλτσα ωμής ντομάτας

Η “σύλληψη” της ιδέας... τοποθετείται στα εργένικα χρόνια του foodurismo, όταν η μαγειρική ειχε το πολύ 2 - 3 υλικά, ελάχιστα σκεύη, δηλαδή… ένα και αν είναι δυνατόν καθόλου ή ελάχιστο ψήσιμο ή βράσιμο.

Παρόλα αυτά είναι μια πανεύκολη συνταγή, φτιάχνεται πραγματικά σε χρόνο dt και είναι ελαφριά και νόστιμη. Επίσης, η σαλτσούλα είναι ταμάμ και με το τελευταίο trend που λέγεται ωμοφαγία, μόνο η σάλτσα όμως, τα μακαρόνια θα τα μαγειρέψετε κατά τον παραδοσιακό τρόπο.

Υλικά για δύο άτομα

300 γρ. σπαγγέτι (ή ο,τι μακαρόνι προτιμάτε)

2 μικρές (ή 1 μεγάλη) ώριμες αλλά σφιχτές ντομάτες

2 baby γλυκιές πιπεριές

φύλλα φρέσκου βασιλικού

ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τα μακαρόνια. Στα λίγα λεπτά που διαρκεί αυτή η διαδικασία φτιάχνουμε την ωμή σάλτσα ντομάτας. Πλένουμε και κόβουμε σε κομμάτια τις ντομάτες και τις πιπεριές, τα βάζουμε στο μπλέντερ, προσθέτουμε λίγα φύλλα βασιλικού, ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και τα χτυπάμε. Σουρώνουμε τα μακαρόνια. Σερβίρουμε με τη φρέσκια σάλτσα ντομάτας, λίγες σταγόνες ελαιόλαδου και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Μπορείτε αν θέλετε τρίψετε και λίγη παρμεζάνα ή πεκορίνο.