Κοτόπουλο πρασοσέλινο με μανιτάρια και chorizo από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

Ποιος θα αντισταθεί;

Υλικά

2 λουκάνικα chorizo

50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

1 πράσο

½ λευκό κρεμμύδι

2 κλωνάρια σέλινο

2 φιλέτα μπούτι κοτόπουλου

ανθός αλατιού

πιπέρι

3 μανιτάρια champignon

100 ml λευκό κρασί

30 γρ βούτυρο

100 ml ζωμό κοτόπουλου

Εκτέλεση

Τοποθετούμε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Κόβουμε το chorizo, τα πράσα, το κρεμμύδι, και το σέλινο και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου πάνω από την σάλτσα με λίγο αλάτι και πιπέρι. Κόβουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε μέσα ένα κομμάτι βούτυρο. Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 20 με 25 λεπτά.

Δείτε την συνταγή στο video