search-button
cross-out

Μπακαλιάρος σκορδαλιά για την 25η Μαρτίου από τον αγιορείτη π. Νικήτα

Αναμφίβολα, ο μπακαλιάρος σκορδαλιά είναι η συνταγή που έχει την τιμητική της στο τραπέζι ανήμερα της 25ής Μαρτίου. Φυσικά οι παραλλαγές που μπορεί κανείς να δοκιμάσει είναι πολλές.
Μπακαλιάρος σκορδαλιά για την 25η Μαρτίου από τον αγιορείτη π. Νικήτα

Ο μοναστηριακός μπακαλιάρος σκορδαλιά δια χειρός του αγιορείτη μοναχού πατέρα Νικήτα, είναι σίγουρα μια από τις συνταγές που αξίζει να δοκιμάσετε, χρησιμοποιώντας φρέσκα και απλά υλικά.

Μπακαλιάρος σκορδαλιά- τα υλικά:

1 κιλό παστός μπακαλιάρος, ½ φλιτζάνι λάδι, 1 ματσάκι σέλινο, 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
6 σκελίδες σκόρδο, 5 πατάτες, 3 κουταλιές ξίδι, 2 κουταλιές άνηθο, αλάτι και πιπέρι.

Επί το έργον:

Τεμαχίζουμε τον μπακαλιάρο, αφαιρούμε τα πτερύγια και την ουρά και τον ξαλμυρίζουμε  για 24 ώρες.  Απλώνουμε στον νταβά το σέλινο και πάνω του τα κομματάκια του μπακαλιάρου. Από πάνω ρίχνουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε λάδι και νερό. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά ώσπου να χυλώσει η σάλτσα. Πριν χυλώσει όμως παίρνουμε 2½ φλιτζάνια ζουμί που θα μας χρειαστεί για την σκορδαλιά. Βράζουμε τις πατάτες τις καθαρίζουμε και τις περνούμε από τον μύλο. Λιώνουμε τα σκόρδα στο γουδί.  Αναμειγνύουμε τον πουρέ με τα σκόρδα, αλάτι, πιπέρι, το ξίδι, τον άνηθο και το ζουμί από το ψάρι ώσπου να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα. Αφού κατεβάσουμε τον νταβά από την φωτιά περιχύνουμε το ψάρι με τη σκορδαλιά και κουνάμε καλά τον νταβά.

dogma.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Cooking

Latest

zinapost.gr