Πατάτες με μοσχαρίσιο κιμά και cheddar

Δια χειρός Δημήτρη Σκαρμούτσου

Υλικά

30 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

1 kg μοσχαρίσιο κιμά

1 κρεμμύδι λευκό

1 πιπεριά πράσινη κέρατο

1 πιπεριά τσίλι

10 φέτες μπέικον

1 κ.σ. πιπέρι

1 κ.σ. πάπρικα

1 κ.σ. μπαχάρι

1 κ.σ. κάρυ

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

100 ml μοσχαρίσιο ζωμό

½ ματσάκι μαϊντανό

250 γρ. cheddar τριμμένο

πιπέρι

βαλσάμικο ξίδι με μέλι

cheddar τριμμένο

μαϊντανό

500 γρ. πατάτες προψημένες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τον κιμά: Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τοποθετούμε τον κιμά για να τον καβουρδίσουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πράσινη πιπεριά, λίγο τσίλι πιπεριά και το μπέικον. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βάζουμε τριμμένο πιπέρι, την πάπρικα, το μπαχάρι και λίγο κάρυ, λίγο πελτέ ντομάτας, ζωμό βοδινού και ανακατεύουμε. Κόβουμε λίγο μαϊντανό και τον βάζουμε στο τηγάνι. Πάνω από τον κιμά προσθέτουμε το cheddar. Μόλις το βγάλουμε από τη φωτιά θα προσθέσουμε λίγο βαλσάμικο με μέλι.

Για τις πατάτες: Σε ένα ταψί απλώνουμε τις προψημένες πατάτες και τις βάζουμε στον φούρνο για περίπου 17 λεπτά. Για το σερβίρισμα βάζουμε τις πατάτες σε ένα πιάτο. Προσθέτουμε από πάνω τον κιμά και λίγο επιπλέον τριμμένο cheddar.