Tortillas με σπιτικό γύρο κοτόπουλο

Οι «Γειτονιές στο πιάτο» επιστρέφουν στον ΣΚΑΪ με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο σε νέες γαστρονομικές περιηγήσεις. Ένα Κυριακάτικο ταξίδι στις άγνωστες γωνιές της πόλης μας που αξίζει να γνωρίσουμε. Μίας πόλης γεμάτης από γαστρονομικά σημεία μεγάλου ενδιαφέροντος και ανθρώπινες ιστορίες που αξίζει να ακουστούν.

TORTILLAS ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΓΥΡΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Υλικά

Για τον σπιτικό γύρο κοτόπουλο:

500 γρ στήθος κοτόπουλο

Άνθος αλατιού

1 κ.γ λεμόνι ξύσμα

1 σκελίδα σκόρδο

Πιπέρι καγιέν

Πάπρικα καπνιστή

Μπαχάρι τριμμένο

50 ml ελαιόλαδο

1 κ.σ. γιαούρτι

Για τη σάλτσα τύπου γουακαμόλε:

½ ματσάκι κόλιανδρο

2 αβοκάντο

1 κ.σ. ταχίνι

1 κ.σ. λεμόνι χυμό

Αλάτι

100 γρ γιαούρτι

1 κ.γ. ρίγανη

1 κ.γ. θυμάρι

1 κρεμμύδι λευκό

Τορτίγιες

1 τομάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τον σπιτικό γύρο κοτόπουλο:

Παίρνουμε το φιλέτο κοτόπουλο και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια ώστε να εισχωρήσει η μαρινάδα και να ψηθεί γρήγορα. Το τοποθετούμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε χοντρό αλάτι, το ξύσμα από λεμόνι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το πιπέρι καγιέν, την καπνιστή πάπρικα, το μπαχάρι τριμμένο, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με το χέρι, πιέζοντας τα μπαχάρια να μείνουν πάνω στο κοτόπουλο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε ξανά. Τοποθετούμε το κοτόπουλο στο ψυγείο για περίπου μία ώρα.

Για τη σάλτσα τύπου γουακαμόλε:

Σε ένα μπολ βάζουμε το ψιλοκομμένο κόλιανδρο, χοντρά κομμάτια αβοκάντο, το ταχίνι, χυμό λεμονιού, το ψιλό αλάτι, λίγο γιαούρτι και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Προθερμαίνουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε τον σπιτικό γύρο, ξερή ρίγανη, ξερό θυμάρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Τύλιγμα τορτίγιας: Χρησιμοποιούμε σταρένιες τορτίγιες. Τοποθετούμε δύο τορτίγιες στο τηγάνι πάνω από το κοτόπουλο μέχρι να μαλακώσουν. Βάζουμε τη σάλτσα, την ντομάτα και τον γύρο μαζί με το κρεμμύδι στη μέση της τορτίγιας και διπλώνουμε.

Δείτε το video