Tυρόπιτα με γραβιέρα Κρήτης και σύκα ξερά
Δείτε όλη τη συνταγή
01.08.2025 | 12:00
Υλικά για 6 άτομα
Για τη βάση και την επικάλυψη
3 φύλλα κρούστας
100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
6 αποξηραμένα σύκα, ψιλοκομμένα
60 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
50 γρ. γραβιέρα Κρήτης
1 κ.σ. σουσάμι λευκό
Για τη γέμιση
400 γρ. τυρί φέτα
400 γρ. ανθότυρο
1/2 κούπα γραβιέρα Κρήτης
3 αβγά
1/8 κγ μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
200 γρ γάλα φρέσκο
4 κσ δυόσμος
Για το σερβίρισμα
καρύδια, χοντροκομμένα
φύλλα δυόσμου
Δείτε το video