Tυρόπιτα με γραβιέρα Κρήτης και σύκα ξερά

Δείτε όλη τη συνταγή

Υλικά για 6 άτομα

Για τη βάση και την επικάλυψη

3 φύλλα κρούστας

100 γρ. βούτυρο, λιωμένο

6 αποξηραμένα σύκα, ψιλοκομμένα

60 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα

50 γρ. γραβιέρα Κρήτης

1 κ.σ. σουσάμι λευκό

Για τη γέμιση

400 γρ. τυρί φέτα

400 γρ. ανθότυρο

1/2 κούπα γραβιέρα Κρήτης

3 αβγά

1/8 κγ μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

200 γρ γάλα φρέσκο

4 κσ δυόσμος

Για το σερβίρισμα

καρύδια, χοντροκομμένα

φύλλα δυόσμου

Δείτε το video