Οι καλύτεροι τρόποι για να προφυλαχθούμε από ιώσεις

Οι καλύτεροι τρόποι για να προφυλαχθούμε από ιώσεις

Τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προστατευτούμε από ιώσεις επεσήμανε ο Γιώργος Μπέλλος, διδάκτωρ Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, στην εκπομπή «Υγεία Πάνω Απ' Όλα» με την Φωτεινή Γεωργίου.

Βασική προϋπόθεση, όπως ανέφερε, είναι το καλό ανοσοποιητικό σύστημα, ώστε να αποκρούει τον ιό προτού γίνει απειλητικός. Ο επιστήμονας εξήγησε ότι για να προκληθεί λοίμωξη από μικρόβιο, σημαίνει ότι ο οργανισμός έδωσε χώρο στο μικρόβιο να πολλαπλασιαστεί.

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ, με το βήξιμο και το φτάρνισμα μεταδίδονται 100.000 μικρόβια μέσω του αέρα, με ταχύτητα 161 χλμ/ώρα. Το κασκόλ στα μέσα μεταφοράς λειτουργεί σαν «ασπίδα» για να απομακρύνει το νέφος μικροβίων, ένα νέφος που είναι απειλητικό κυρίως κατά τα πρώτα δύο λεπτά μετά το φτάρνισμα ή βήξιμο.

Η βιταμίνη C έχει θεραπευτική δράση και η πρόσληψή της, έως και 8 γραμμάρια την ημέρα είναι απαραίτητη για την καταπολέμηση της λοίμωξης και την προφύλαξη από ιούς, εξήγησε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Μπέλλος, ενώ συνέστησε καλό πλύσιμο των χεριών για 20-30 δευτερόλεπτα και χρήση αντισηπτικού ή οινοπνεύματος για την απολύμανση των χεριών.

 

 

Δημοφιλη Αρθρα

Διαβάστε Επίσης

Όλες οι ειδήσεις εδώΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ