Φτιάξε αντισηπτικό gel με βότανα και τσικουδιά! Η Εύα Παρακεντάκη σου δείχνει τον τρόπο

Φτιάξε αντισηπτικό gel με βότανα και τσικουδιά! Η Εύα Παρακεντάκη σου δείχνει τον τρόπο

Χαμός με τα αντισηπτικά..δεν υπάρχουν πουθενά και εμείς δεν μπορούμε να καθόμαστε με δεμένα χέρια!

Φτιάξε το δικό σου αντισηπτικό gel με βότανα! DIY!

Μάγισσες φέρτε βότανα και τσικουδιά!

Θα την κάνω εγώ την κλεισούρα εποικοδομητική! Για όλους εσάς και για την οικογένεια μου!

Θα χρειαστείτε μόνο 5 υλικά:

Θυμάρι,μαντζουράνα, αιθέριο έλαιο λεβάντας, σκόνη ζελατίνης και τσικουδιά (ή λοσιόν οινοπνεύματος)

Το αντιμικροβιακό θυμάρι

Αχ αυτό το θυμάρι! Εκτός ότι δίνει την υπέροχη γεύση του στα φαγητά μας, διαθέτει πλούσιες θεραπευτικές ιδιότητες, αλλά και μεγάλη αντισηπτική και αντιμικροβιακή δράση.

Είναι κυριολεκτικά ένα αντισηπτικό, αντιμικροβιακό και αντιβιοτικό της φύσης.

Η αντισηπτική αλαδανιά ή λαδάνια

Η λαδάνια είναι γνωστή από τα αρχαία χρόνια στους Κρητικούς και βέβαια στους Αρχαίους Έλληνες . Υπάρχει σε όλους τους αγρούς της Ελλάδας.

Η αντιμικροβιακή και αντισηπτική λεβάντα

Φυσικό αντισηπτικό με επουλωτικές ιδιότητες για το δέρμα και το άρωμα της έχει χαλαρωτική επίδραση.

Πάμε να φτιάξουμε το gel μας!

 

Για 150  ml gel θα χρειαστείτε

  • 2 κ.σ. Θυμάρι
  • 5-6 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
  • 1 κ.σ. λαδάνια
  • 15 γρ.  σκόνη ζελατίνης
  • 50 ml νερό
  • 100 ml τσικουδιά ή λοσιόν οινοπνεύματος

 

Εκτέλεση

Βράζουμε το Θυμάρι και την μαντζουράνα με το νερό και το αφήνουμε  να κρυώσει σκεπασμένο στο ψυγείο.
Προσθέτουμε στο κρύο αφέψημα τις σταγόνες λεβάντας και τη σκόνη ζελατίνης και ανακατεύουμε με το  μιξεράκι του φραπέ μέχρι να διαλυθεί.

Αφήνουμε το μείγμα να πήξει και προσθέτουμε την τσικουδιά ή λοσιόν οινοπνεύματος.

Έτοιμο το αντισηπτικό τζελ.

 

Λίγα λόγια για την Εύα

H Εύα Παρακεντάκη  γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις  και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .

  Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης .

Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής  σε σχολές μαγειρικής.

Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της  Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.

 

Που θα την βρείτε :

https://evaparakentaki.com/

https://www.youtube.com/channel/UCx93nyCqjyAjbBqBf3bcsqg/

https://www.instagram.com/eva_parakentaki/

https://www.facebook.com/EvaInTasteland/

 

Δημοφιλη Αρθρα

Διαβάστε Επίσης

Όλες οι ειδήσεις εδώΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ