search-button
cross-out

Γλασαρισμένη χοιρινή πανσέτα με σόγια και τζίντζερ από τον Λάμπρο Βακιάρο

Γλασαρισμένη χοιρινή πανσέτα με σόγια και τζίντζερ από τον Λάμπρο Βακιάρο

Μια συνταγή του Λάμπρου Βακιάρου

 Υλικά

Για το γλασαριμένο χοιρινό

1.2 κιλά χοιρινή πανσέτα (καθαρισμένη)

 3 φύλλα δάφνης

45 γρ. ελαιόλαδο

25 – 30 γρ. τζίντζερ (ψιλοκομμένο)

80 γρ. λευκό κρασί

120 γρ. σόγια (λιγότερο αλάτι)

80 γρ. βαλσάμικο ξύδι

60 γρ. μέλι ή καστανή ζάχαρη

360 γρ. νερό

4 – 5 φρέσκα κρεμμυδάκια

Ξύσμα από 1 λάιμ 

20 – 30 γρ. σουσάμι (καβουρδισμένο)

Για το σερβίρισμα

Φύλλα από μαρούλι iceberg

Ανάμεικτα μυρωδικά

Τριμμένο καρότο

Ρύζι μπασμάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε την πανσέτα σε λωρίδες σχεδόν όσο δύο δάχτυλα σε πάχος, στη συνέχεια το κάθε κομμάτι στη μέση κατά μήκος και τέλος κάθετα, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μακρόστενες λωρίδες.

Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε την χοιρινή πανσέτα και τα φύλλα δάφνης και σιγοβράζουμε για 15 – 20 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την εστία και ιδανικά αφήνουμε το χοιρινό να κρυώσει ελαφρώς μέσα στην κατσαρόλα.

Αφαιρούμε το νερό και επαναφέρουμε την κατσαρόλα στην εστία όπου και τη ζεσταίνομαι σε υψηλή θερμοκρασία. Μόλις έχει κάψει καλά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και την πανσέτα και τσιγαρίζουμε για περίπου 5 – 6 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει ένα ωραίο καβουρδισμένο χρώμα περιμετρικά.

Προσθέτουμε το τζίντζερ, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το κρασί και το αφήνουμε σχεδόν να εξατμιστεί. Συνεχίζουμε με τη σόγια, το βαλσάμικο ξύδι, το μέλι και σιγοβράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να δένει ελαφρώς. Προσθέτουμε το νερό, τοποθετούμε ένα καπάκι και σιγοβράζουμε για περίπου 40 – 50 λεπτά ανακατεύοντας περιστασιακά για να μην κολλήσει. Προς το τελείωμα, σε περίπτωση που χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την εστία και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι, το ξύσμα από το λάιμ και το σουσάμι.

Σερβίρουμε με ρύζι ή τυλίγουμε μέσα σε φύλλα από μαρούλι iceberg και απολαμβάνουμε.

Δείτε όλη τη συνταγή στο video

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Cooking

Latest

Φάκελος “υιοθεσίες”- Η ιστορία του Γιάννη: «Δε γεννήθηκα νεκρός. Ζω και ψάχνω την αλήθεια»
Zina's Blog

Φάκελος “υιοθεσίες”- Η ιστορία του Γιάννη: «Δε γεννήθηκα νεκρός. Ζω και ψάχνω την αλήθεια»

Είναι κοúκλος, ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα του: Ο γιος του Γιώργου Μαργαρίτη ανέβηκε στην πίστα & έφερε «λıποθuμiες»
Lifestyle news

Είναι κοúκλος, ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα του: Ο γιος του Γιώργου Μαργαρίτη ανέβηκε στην πίστα & έφερε «λıποθuμiες»

Μεγάλη Παρασκευή: Γιατί σήμερα είθισται να περνάμε κάτω από τον Επιτάφιο
Uncategorized

Μεγάλη Παρασκευή: Γιατί σήμερα είθισται να περνάμε κάτω από τον Επιτάφιο

Ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα: Πόσο θα άξιζαν σήμερα τα 30 αργύρια για την προδοσία
Κόσμος

Ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα: Πόσο θα άξιζαν σήμερα τα 30 αργύρια για την προδοσία

Ακριβότερος από διαμέρισμα στο κέντρο – Πόσο κοστίζει ένας τάφος στο Α’ νεκροταφείο
Ελλάδα

Ακριβότερος από διαμέρισμα στο κέντρο – Πόσο κοστίζει ένας τάφος στο Α’ νεκροταφείο

Συγκλονίζει η παίκτρια βόλεϊ του Παναθηναϊκού Πέννυ Ρόγκα- Ανακοίνωσε πως έχει καρκίνο
Ελλάδα

Συγκλονίζει η παίκτρια βόλεϊ του Παναθηναϊκού Πέννυ Ρόγκα- Ανακοίνωσε πως έχει καρκίνο

Θυσιάστηκε και έσωσε εκατοντάδες επιβάτες: Η 22χρονη ηρωίδα αεροσυνοδός της μοιραίας πτήσης Pan Am 73 που «έγραψε» ιστορία
Κόσμος

Θυσιάστηκε και έσωσε εκατοντάδες επιβάτες: Η 22χρονη ηρωίδα αεροσυνοδός της μοιραίας πτήσης Pan Am 73 που «έγραψε» ιστορία

Γνωρίστε την Κωνσταντινούπολη, την “Βασίλισσα των πόλεων”: Ο Βόσπορος, τα επιβλητικά τεμένη, οι ελληνικές εκκλησίες και ο Αποστόλης που μαθαίνει στους Τούρκους τα μυστικά του καφέ
Zina's Blog

Γνωρίστε την Κωνσταντινούπολη, την “Βασίλισσα των πόλεων”: Ο Βόσπορος, τα επιβλητικά τεμένη, οι ελληνικές εκκλησίες και ο Αποστόλης που μαθαίνει στους Τούρκους τα μυστικά του καφέ

zinapost.gr