search-button
cross-out

Παγωτό Cheesecake με γλυκό βύσσινο από την Εύα Παρακεντάκη!

Το cheese cake είναι αγαπημένο γλυκό όλων. Έφτιαξα το δικό μου Ice-cream! Του έβαλα και αγαπημένο γλυκό κουταλιού βύσσινο.
Παγωτό Cheesecake με γλυκό βύσσινο από την Εύα Παρακεντάκη!

Και βουαλά! Παγωτό cheese cake Λα-τρεί-α! Κάτι τέτοια μικρά με κάνουν να νιώθω ευτυχία!

Υλικά

  • 500 γρ. τυρί κρέμα
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος με όλα της τα λιπαρά
  • 750 ml. φρέσκο γάλα πλήρες
  • 300 γρ. άχνη
  • Εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 300 γρ. γλυκό κουταλιού βύσσινο

Εκτέλεση

Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μπολ, προσθέτουμε την άχνη και τη βανίλια, χτυπάμε μέχρι να πήξει και να γίνει σαντιγί.

Ρίχνουμε το τυρί και χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα άλλα 3 λεπτά, έως ότου να ενωθεί καλά με τα υπόλοιπα υλικά.Προσθέτουμε το γάλα με τον χυμό και χτυπάμε 5′ ακόμη.

Τοποθετούμε σε μπολ με καπάκι και το βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.Μετά από δύο ώρες το βγάζουμε και το ανακατεύουμε καλά. Αυτή την διαδικασία την επαναλαμβάνουμε άλλες δύο φορές.

Στη συνέχεια το αφήνουμε 5-6 ώρες να παγώσει καλά!

Πάρε και το βύσσινο!

 κιλό βύσσινα
1 κιλό ζάχαρη
200 γρ νερό 
χυμό από ένα μικρό λεμόνι
 
Πλένουμε τα βύσσινα και αφαιρούμε τα κοτσάνια.Τα βάζουμε στην κατάψυξη μία ώρα(μυστικό που μου έμαθε η φίλη μου Γιάννα Μπαλαφούτη επαγγελματίας γλυκατζού) και έπειτα µε το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε τα κουκούτσια.Με αυτόν τον τρόπο δεν πιτσιλάμε παντού και κατά συνέπεια δεν χάνουμε και τα ζουμιά απο τα βυσσινά μας. Βάζουμε σε μπολ στρώσεις, εναλλάξ, βύσσινα και ζάχαρη. Καλύπτουμε µε μεμβράνη. Αφήνουμε µία νύχτα στο ψυγείο τους δίνουμε 2-3 ανακατέματα.
τα αφήνουμε τουλάχιστον 12 ώρες.Βάζουμε τα βύσσινα και τη ζάχαρη σε µία κατσαρόλα µε χοντρή βάση. Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε να πάρουν βράση και τότε χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ξαφρίζουμε,Ξαφρίζουμε.Το μυστικό για να είναι γυαλιστερά τα γλυκά μας και το σιρόπι τους είναι το καλό ξάφρισμα. Βράζουμε για 20΄ και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει πολύ πολύ καλά στην κατσαρόλα.
Τότε το ξαναβράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι. Το σιρόπι έχει δέσει όταν στάζουμε µία σταγόνα πάνω σε ένα πιατάκι όταν αυτή στέκεται και δεν χύνεται, το γλυκό είναι σωστά δεμένο. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και βράζουμε για 1΄-2΄.
 
Καλή επιτυχία!!!

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Eva’s cooking

Latest

zinapost.gr