Ζεστή σαλάτα με ζυμαρικά, κοτόπουλο και λευκή σάλτσα από τον Άκη Πετρετζίκη

3 στήθη κοτόπουλο
λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
πολλά φρέσκα μυρωδικά για το σοτάρισμα του κοτόπουλου
250 γραμμάρια πένες
3 μεγάλες κουταλιές της σούπας γιαούρτι
3 μεγάλες κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας worcestershire
φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 συσκευασία καλαμπόκι σε κονσέρβα
λίγα μυρωδικά για τη σαλάτα
Λαδώνουμε, αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και προσθέτουμε τα μυρωδικά χοντροκομμένα. Τα αφήνουμε λίγο να μαριναριστούν. Σε καυτό τηγάνι σοτάρουμε τα φιλέτα για 5 λεπτά από κάθε μεριά ή μέχρι να γίνουν μέχρι μέσα. Προς το τέλος ρίχνουμε και τα μυρωδικά της μαρινάδας. Αφήνουμε το κρέας σε ένα πιάτο σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο να ξεκουραστεί για 5 λεπτά. Έπειτα το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Ενδιάμεσα έχουμε βάλει νερό να βράσει, το αλατίζουμε καλά και προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Βράζουμε για όσο χρόνο ορίζει ο κατασκευαστής. Αφαιρούμε από το νερό, σουρώνουμε και κρατάμε σε ένα μπολ αφού τα ραντίσουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατέψουμε για να μην κολλήσουν. Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας όλα τα υλικά της (γιαούρτι, μαγιονέζα, μουστάρδα, μέλι, σος worcestershire και το κρεμμυδάκι. Ανακατεύουμε τη σάλτσα με τα ζυμαρικά και το κοτόπουλο. Προσθέτουμε επιπλέον μυρωδικά και το καλαμπόκι και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
Οι αναλογίες δεν είναι απόλυτες! Μπορείτε να αλλάξετε ότι θέλετε εξαρτάται από το γούστο σας!
Πηγή: oisyntagesmou.gr
Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.