Απόλυτα επιτυχημένο limoncello από την Εύα Παρακεντάκη!

Τι θα χρειαστείς:

12-14 λεμόνια

750 ml τσικουδιά ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο ή βότκα

3 φλιτζ. ζάχαρη

3 φλιτζ. νερό

Πως το φτιάχνουμε:

Πλένουμε τα λεμόνια μας και αφαιρούμε τη φλούδα. Τις βάζουμε μέσα στην  τσικουδιά σε ένα αεροστεγώς κλεισμένο βάζο. Το αφήνουμε 15 μέρες. Σε μια  κατσαρόλα φτιάχνουμε το σιρόπι. Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά. Αφού κρυώσει το σιρόπι, ενώνουμε με την τσικουδιά που έχει γίνει κίτρινη χωρίς τις φλούδες και μοιράζουμε σε μπουκάλια. Αποθηκεύουμε σε ντουλάπι για 1 μήνα.

Το πίνουμε πάντα παγωμένο.