Η πιο αφράτη βασιλόπιτα από την Εύα Παρακεντάκη!

Είναι τόσο αφράτη αυτή η βασιλόπιτα,η πιο μυρωδάτη που έχω δοκιμάσει!

Την κάνω κάθε χρόνο! Είναι η δική μου βασιλόπιτα!

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 6 Αυγά
  • 1 πακέτο φαρίνα απ
  • 2 φλ. Ζάχαρη
  • 1 φλ. Γάλα
  • 1 κ.γ Μπέικιν πάουντερ
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 3 βανιλίνες
  • 1 κ.γ. κοφτό μαχλέπι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/3 κ.γ. μαστίχα
  • 2 σπόρους κακουλέ
  • Άχνη για το στόλισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μίξερ και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας.Προσθέτουμε το αυγά, το γάλα, το κακουλέ με τη μαστίχα.το μαχλέπι,το αλάτι και τη βανίλια και συνεχίζουμε να χτυπάμε.Βάζουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και προσθέτουμε το αλεύρι μας.Βουτυρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.Ψήνουμε στους 180 για μία 50-60′ σε προθερμασμένο φούρνο.

Καλή Χρονιά!