Μαμαδίστικη τυρόπιτα με μπεσαμέλ από την Εύα Παρακεντάκη (Video)

Φτιάξτην όπως η μαμά!

Υλικά

·         1 πακέτο φύλλο κρούστας

Για το άλειμμα των φύλλων

·         1 κούπα ελαιόλαδο

·         1 ½ κούπα σόδα αναψυκτικό

Για τη γέμιση

·         4 κ.σ.  βούτυρο

·         6 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

·         2 νεροπότηρα γάλα

·         4 αβγά

·         500 γρ/ φέτα

·         200 γρ. γραβιέρα

·          ½ κ.γ μοσχοκάρυδo

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο το ζεσταίνουμε και ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε μέχρι να σκουρύνει και προσθέτουμε σιγά-σιγά το  γάλα.Βγάζουμε από τη φωτιά τη κατσαρόλα και προσθέτουμε όλα τα τυριά φέτας και το μοσχοκάρυδο. Στη συνέχεια βάζουμε τα αυγά και ανακατεύουμε απαλά. ΛΑδώνουμε καλά ένα ταψί και απλώνουμε 5 φύλλα κρούστας, τα οποία ενδιάμεσα τα ραντίζουμε με σόδα και ελαιόλαδο ένα-ένα και τα απλώνουμε ένα-ένα στο ταψί έτσι ώστε να καλύπτουμε και τα τοιχώματα του.Αδειάζουμε τη γέμιση, τη στρώνουμε ,γυρίζουμε τα φυλλαράκια που έχουν περισσέψει πάνω στη γέμιση μας. Απλώνουμε άλλα 5 φύλλα ένα-ένα , στα οποία επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ελαιόλαδο-σόδα. Τα γυρνάμε προς τα μέσα να αγκαλιάσουν τη πίτα μας.Χαράζουμε και ψήνουμε στους 180 για μία ώρα περίπου πάνω-κάτω. Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία της όταν την βγάλουμε από το φούρνο τουλάχιστον μισή ώρα και σερβίρουμε.