search-button
cross-out

Μύδια αχνιστά με μπύρα και μουστάρδα από την Εύα Παρακεντάκη

Δεν φαντάζεστε τη νοστιμιά τους!
Μύδια αχνιστά με μπύρα και μουστάρδα από την Εύα Παρακεντάκη

Υλικά

1 κιλό μύδια, με τα όστρακα

1 σκελίδα σκόρδο

1 κρεμμύδι ξερό

1 Κόκκινο τσίλι καυτερό

1 κ.σ. μουστάρδα

150 ml μπύρα ξανθιά

φρέσκος χυμός 1 λεμονιού

λίγο μαιντανό

4 κ.σ.  ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι  το οποίο το έχουμε περάσει τον τρίφτη για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο για περίπου ½ λεπτό. Ρίχνουμε τη μουστάρδα, τη μπύρα, το λεμόνι και ανακατεύουμε με το κουτάλι μέχρι να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά και να αρχίσουν να κοχλάζουν. Προσθέτουμε τα μύδια, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 5-6 λεπτά, Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε τον μαϊντανό, φρέσκο ελαιόλαδο και καυτερό τσίλι και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Eva’s cooking

Latest

zinapost.gr