search-button
cross-out

Πασχαλινά κουλουράκια βουτύρου-βανίλιας από την Εύα Παρακεντάκη

Τα πιο ωραία κουλουράκια για το φετινό Πάσχα!
Πασχαλινά κουλουράκια βουτύρου-βανίλιας από την Εύα Παρακεντάκη

ΥΛΙΚΑ

750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

400 γρ. βούτυρο

250 γρ. ζάχαρη άχνη

2 αυγά

2 βανιλίνες

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 αυγό για το αυγούλωμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το βούτυρο παγωμένο και το βάζουμε μαζί με όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ. Ζυμώνουμε καλά έως ότου πετύχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι.

Εάν το ζυμάρι μας βγει μαλακό και κολλάει, το αφήνουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο να ξεκουραστεί, δεν προσθέτουεμ αλεύρι. Πλάθουμε μικρά πλεξουδάκια και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου που πρώτα ε΄χουμε στρώσει λαδόκολλα.

Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς το αυγό με ελάχιστο νερό και με ένα πινέλο αλείφουμε τα κουλουράκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170ºC έως ότου πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Τιπάκια που θα σε βοηθήσουν να δώσεις τσαχπινιά στα κλασσικά κουλουράκια

  • Προσθέτουμε στη ζύμη ξύσμα από πορτοκάλι.
  • Αν αντικαταστήσουμε τη ζάχαρη άχνη με καστανή στην ίδια ποσότητα για να γίνουν πιο τραγανά.
  • Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε μεταλλικό σκεύος, για να μη μαλακώσουν.

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Eva’s cooking

Latest

zinapost.gr