Σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο με χυλό από την Εύα Παρακεντάκη

Mην το σκέφτεστε! Απλά φτιάξτε την!

Υλικά

  • 700 γρ. σπανάκι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 2 πράσα- μόνο το λευκό
  • λίγο αλάτι και πιπέρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 350 γρ. φέτα

Για το χυλό

  • 600 γρ. γιαούρτι
  • 6 αυγά
  • 300 γρ. νερό
  • 5 φλιτζάνια αλεύρι ΓΟΧ
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το σπανάκι. προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια τον άνηθο , τα πράσα λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε την φέτα το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε το γιαούρτι με τα αυγά. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το νερό, το ελαιόλαδο και το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα πηχτό χυλό. Αλείφουμε το ταψί με λάδι και ρίχνουμε τη μισή ζύμη.Προσθέτουμε τη γέμιση. Στην υπόλοιπη μισή ζύμη προσθέτουμε λίγο νερό και την απλώνουμε πάνω από τη γέμιση. Πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι. Την ψήνουμε 1 ώρα περίπου στους 200 βαθμούς αντιστάσεις πάνω-κάτω.