search-button
cross-out

Σπιτική λεμονάδα με λεβάντα από την Εύα Παρακεντάκη

Διάβασα ότι καταπολεμάει και τον πονοκέφαλο οπότε αποφάσισα να το μοιραστώ μαζί σας, γιατί το δοκίμασα και πραγματικά βοηθάει!
Σπιτική λεμονάδα με λεβάντα από την Εύα Παρακεντάκη

Η λεβάντα έχει μερικές από τις παρακάτω ιδιότητες:

  • Αντιμικροβιακή
  • Αντικαταθλιπτική
  • Ηρεμιστική
  • Αντισπαμωδική
  • Αναλγητική
  • ΑποτοξινωτικήΠάμε να τη φτιάξουμε

Υλικά

7 φλ. τσαγιού νερό

1 1/2 φλ. φρέσκο χυμό λεμονιού

1 1/2 φλ. ζάχαρη

4 κ. σ. ξερά άνθη λεβάντας

Εκτέλεση

Σε μία μεγάλη κανάτα  βάζουμε τα 4 από τα 7 φλιτζάνια νερό, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού σουρωμένο σε ψιλή σίτα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια βάζουμε την κανάτα στο ψυγείο έως ότου κρυώσει. Σε μία μικρή κατσαρόλα βράζουμε το υπόλοιπο νερό με την ζάχαρη και τη λεβάντα. Αφού πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για ακόμη 10 λεπτά. Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι μας να κρυώσει.
Αφού κρυώσει σουρώνουμε το σιρόπι και το μεταφέρουμε στην κανάτα με την κρύα λεμονάδα.
Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Eva’s cooking

Latest

zinapost.gr