search-button
cross-out

Χριστουγεννιάτικο Κοτόπουλο από τα Αγροκτήματα Κρήτης με γιορτινό ρύζι από την Εύα Παρακεντάκη

Τα φετινά Χριστούγεννα είναι διαφορετικά απ’ όλα όσα έχουμε ζήσει
Χριστουγεννιάτικο Κοτόπουλο από τα Αγροκτήματα Κρήτης με γιορτινό ρύζι από την Εύα Παρακεντάκη

Φέτος, καλούμαστε να κρατήσουμε αποστάσεις σε μια περίοδο που πάντα μας έφερνε κοντά. Για ακόμα μια φορά, λοιπόν, η μαγειρική θα αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο και θα μας φέρει «κοντά» πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά τις γιορτές! Διαλέγουμε, λοιπόν, τις πιο νόστιμες γεύσεις. Τα πιο αγνά μας υλικά. Τις καλύτερές μας συνταγές. Ο στόχος μας είναι να δώσουμε στη χρονιά που έρχεται, στο 2021 τη γεύση που εμείς επιθυμούμε! Και φέτος τα Χριστούγεννα όλοι μαζί θα τα περάσουμε!

Για τις γιορτινές αυτές ημέρες, σας προτείνω ένα ζουμερό και νόστιμο κοτόπουλο με την υπογραφή των Αγροκτημάτων Κρήτης Μανωλιτσάκης, που θα στολίσει το τραπέζι σας. Παρακάτω θα βρείτε τις οδηγίες εκτέλεσης της συνταγής για το γιορτινό κοτόπουλο.

Για τους πιστούς στην παράδοση, που θέλουν να απολαύσουν την κλασσική γαλοπούλα στις γιορτές, μπορούν να εκτελέσουν την ίδια συνταγή, επιλέγοντας είτε γαλοπούλα είτε κοτόπουλο! Η απόλαυση θα είναι ίδια και σίγουρα δεν θα μπορείτε να αντισταθείτε!

Για το πιάτο αυτό, έχω να σας προτείνω ως συνοδευτικό, ένα πολύ νόστιμο και διαφορετικό ρύζι, που βγάζει γεύση παράδοσης και χωριού! Το μυστικό είναι το απάκι κοτόπουλο από τα Αγροκτήματα Κρήτης, το οποίο προσδίδει έξτρα άρωμα και γεύση στο ρύζι!

Κοτόπουλο με γιορτινό ρύζι

Υλικά για το κοτόπουλο

  • 5 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Σπάγκο για φούρνο
  • 1 ποτήρι νερό

Υλικά για το ρύζι

1 συσκευασία απάκι κοτόπουλου Αγροκτήματα Κρήτης

  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. ρύζι κίτρινο
  • 1/3 φλ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • 1/3 φλ. φιλέ αμυγδάλου
  • 1/3 φλ. ρόδι σπόρους
  • 1 φλ. κονιάκ
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • χυμό από 1 μανταρίνι
  • 1 λίτρο ζωμό κότας
  • αλάτι
  • πιπέρι

Οδηγίες εκτέλεσης για το κοτόπουλο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200. Σε ένα ταψί βάζουμε το κοτόπουλο και πασπαλίζουμε όλα μας τα υλικά εξωτερικά από το κοτόπουλο. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το τοποθετούμε στην κοιλιά του κοτόπουλου, προκειμένου να πάρει τα αρώματά του. Μ’ έναν σπάγκο δένουμε τα πόδια του κοτόπουλου και το βάζουμε στο ταψί με το στήθος προς τα επάνω. Έπειτα, ρίχνουμε το νερό στο ταψί. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, αν χρειαστεί και το ψήνουμε για 2 ώρες περίπου.

Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε και το σερβίρουμε με ρύζι.

Οδηγίες εκτέλεσης για ρύζι

Ξεπλένουμε πολύ καλά με κρύο νερό το ρύζι. Με αυτό το τρόπο το ρύζι μας θα γίνει σπυρωτό. Όταν δούμε ότι το νερό έχει ασπρίσει, αυτό σημαίνει ότι έφυγε το παραπανίσιο άμυλο. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα και στη συνέχεια το απάκι κοτόπουλο, το οποίο έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια. Αφού περάσουν 4 -5 λεπτά, τα σβήνουμε με κονιάκ και τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα. Ενώ έχουμε στραγγίξει καλά το ρύζι, το μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα, μαζί με τους χυμούς φρούτων. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε στη κατσαρόλα τον ζωμό κότας. Σιγοβράζουμε, και 3 – 4 λεπτά πριν ετοιμαστεί το ρύζι, προσθέτουμε ξανά το τσιγαριασμένο κρεμμύδι με το απάκι. Σε ένα τηγάνι, καβουρντίζουμε το φιλέ και το κουκουνάρι, για να δώσει τη τέλεια γεύση στο ρύζι μας. Όταν ετοιμαστεί το σκεπάζουμε με μία πετσέτα για 5 λεπτά και μετά σερβίρουμε.

Ένα φοβερό συνοδευτικό για όλα τα πιάτα!

Τέλος, σερβίρουμε στην πιατέλα μας το κοτόπουλο,με το ρύζι το κουκουνάρι, το φιλέ και το ρόδι.

Το μυστικό της Εύας

Το κοτόπουλο όση ώρα ψήνεται καλό θα είναι να το περιχύνουμε με τα υγρά του, για να παραμείνει ζουμερό μέχρι το τέλος.

 

 

 

 

 

 

Τα Αγροκτήματα Κρήτης γιορτάζουν 25 χρόνια δραστηριότητας στην ελληνική αγορά!

Εδώ και 25 χρόνια από την δημιουργία των Αγροκτημάτων Κρήτης ,παραμένουμε πιστοί στις αξίες μας και χρόνο με τον χρόνο, εξελισσόμαστε διαρκώς για να προσφέρουμε σε εσάς προϊόντα άριστης ποιότητας και ασύγκριτης γεύσης στο τραπέζι σας! Φροντίζουμε κάθε μέρα να σεβόμαστε τη φύση, τον άνθρωπο και την κρητική γη για όλα όσα μας προσφέρει απλόχερα. Εξασφαλίζουμε την ευζωία των ζώων μας ακολουθώντας την ορθή πρακτική διαβίωσής τους και διαφυλάσσουμε την ελληνική γευστική παράδοση και αγνότητα, με αυθεντικά προϊόντα. Με γνώμονα την παράδοση, δίνουμε καθημερινά τον καλύτερο μας εαυτό σε ότι φτιάχνουμε από τότε. Από την πρώτη εκείνη μέρα, είμαστε κοντά σας για να μπορείτε εσείς, να απολαμβάνετε κάθε στιγμή τη γεύση της φύσης, με χαμόγελα, αισιοδοξία και υγεία κάθε χρονιά!

Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε, εδώ και 25 χρόνια.

Χρόνια πολλά & Καλές γιορτές!

Για περισσότερες πληροφορίες: www.agroktimatakritis.gr

 FB PAGE: Αγροκτήματα Κρήτης Μανωλιτσάκης ΑΕ

 INSTAGRAM PAGE: agroktimata_kritis

 

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Eva’s cooking

Latest

zinapost.gr