search-button
cross-out

«Μη ανακοινώσιμο» το συμπέρασμα της ΕΛ.ΑΣ. για τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα – Συλλήψεις μέχρι την Τετάρτη;

«Δεν χρειάζεται να της δώσεις νερό» - Σοκάρει η μαρτυρία για την αντίδραση της μητέρας
«Μη ανακοινώσιμο» το συμπέρασμα της ΕΛ.ΑΣ. για τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα – Συλλήψεις μέχρι την Τετάρτη;

Κοντά στην απάντηση για τους αιφνίδιους θανάτους των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη από την Πάτρα φαίνεται ότι βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. καθώς τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι έμπειροι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών ρίχνουν «φως» στο θρίλερ που κρατά σε αγωνία το πανελλήνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επίσημες απαντήσεις των τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας που πέθανε τελευταία, αναμένεται να είναι έτοιμες ακόμα και αύριο, ενώ οι αστυνομικοί φαίνεται να έχουν συνθέσει τα κομμάτια του παζλ. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα διαβιβαστούν στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι  η ΕΛ.ΑΣ. έχει καταλήξει σε συμπέρασμα το οποίο όμως αυτή τη στιγμή είναι μη ανακοινώσιμο. 

Η 3,5 Μαλένα και η 6 μηνών Ίριδα είχαν ασφυκτικό θάνατο ως αιτία θανάτου και αυτό που ερευνάται στην 9χρονη αδερφή τους Τζωρτζίνα είναι αν κι εκείνη άφησε την τελευταία της πνοή λόγω ασφυξίας. Στον οργανισμό της έχουν βρεθεί ουσίες, οι οποίες μένει να «ταιριάξουν» ποσοτικά με την φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε. «Είμαστε στην τελική ευθεία για τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων. Αρχές της επόμενης εβδομάδας πιστεύω θα ξέρουμε τι έχει συμβεί. Έχουν βρεθεί σωρεία φαρμακευτικών ουσιών και από τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα ξέρουμε αν πρόκειται για την φαρμακευτική αγωγή που έπαιρνε η Τζωρτζίνα ή αν αφορούν άλλες ουσίες» δήλωσε ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης.

Δεν αποκλείονται συλλήψεις μέχρι… την Τετάρτη

Για την υπόθεση μίλησε στο Mega και η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά, η οποία τόνισε ότι «εάν βρεθεί ότι έχει χορηγηθεί υπερβολική δόση φαρμάκων ή ένδειξη βαρέων μετάλλων τότε πρόκειται για εγκληματική ενέργεια». Εκτός από το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, θα εξεταστεί και η μαρτυρία των  εργαζόμενης του νοσοκομείου. Σύμφωνα με την ίδια η αστυνομία έχει καταλήξει σε συμπέρασμα, ενώ αναφέρθηκε ότι δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθούν συλλήψεις των υπευθύνων μέχρι την Τετάρτη.

«Το πόρισμα του ιατροδικαστή, είναι ένα από τα στοιχεία που μπορεί να στηριχθεί ο Εισαγγελέας για να ασκηθεί ποινική δίωξη, εφόσον, αποδειχθεί ασφυκτικός βίαιος θάνατος, αποστέρηση οξυγόνου. Σε συνάρτηση και σε σχέση με τις μαρτυρικές καταθέσεις που δείχνουν ότι κάποιος είναι ύποπτος να έχει διαπράξει ένα έγκλημα, ο Εισαγγελέας θα καταλήξει στο άτομο που θα ασκήσει την δίωξη» συμπλήρωσε η κ. Βαρελά.

Η μαρτυρία της γυναίκας που φρόντιζε την Τζωρτζίνα

Η γυναίκα που φρόντιζε το 9χρονο κοριτσάκι ενώ βρισκόταν σε κέντρο αποκατάστασης όταν έμεινε τετραπληγική μετά από την εγκεφαλοπάθεια, μίλησε στην εκπομπή Live Νews  για τις μελανιές που είχε στο σώμα της αλλά και την αντίδραση των γονιών της.

«Ένα Σάββατο έλαβε ο κύριος… μία φωτογραφία στο Viber με μελανιές στα χέρια του παιδιού και μου το προώθησε αμέσως, με τη σύσταση της μητέρας, γραπτή σύσταση, να προσέχουμε πιο πολύ πως πιάνουμε το παιδί, γιατί μελανιάζει πιο εύκολα. Του εξήγησα πως είναι αδύνατον να έχει συμβεί στα χέρια μας, ούτε από τη νοσηλεύτρια ούτε από εμένα. Την Τζωρτζίνα την είχαμε παραπάνω από μπιμπελό. Η αλήθεια είναι πήγα την Δευτέρα, το παιδί ήρθε κανονικότατα και εκεί διαπίστωσα ότι οι μελανιές προέρχονταν από μία βίδα» είπε.

«Λόγω της υπερτονίας της κλείδωνε απίστευτα στα χέρι της. Διαπίστωσα πως προερχόταν από μία συγκεκριμένη βίδα στο καρότσι, γι’ αυτό τα σημάδια δεν ήταν της ίδιας ημέρας. Αφού το διαπίστωσα αυτό ζήτησα να μιλήσω και με τους δύο γονείς, όχι μόνο με την κυρία Ρούλα. Στην αρχή μου είπε ότι δεν ήταν εύκολα να μιλήσω και με τον κύριο Μάνο, γιατί έκανε μεταφορές και γύρναγε στις 10 το βράδυ. Περίμενα έναν γονιό να έρθει, να κατεδαφίσει το ΚΔΑΠ βλέποντας το παιδί του με αυτές τις μελανιές. Η αντίδραση ήταν πολύ ήπια σε σημείο παραίνεσης. Εξήγησα ότι θα περιμένω γιατί θέλω να μιλήσω και στους δύο, δεν δέχομαι να μιλήσω στον ένα γονιό. Εγώ δεν γνώριζα εάν ήταν μαζί ή όχι το ζευγάρι, δεν με αφορούνε» δήλωσε και πρόσθεσε: «Ήμουν πολύ επιθετική, γιατί με έπνιγε το δίκιο. Εκείνοι ήταν και οι δύο πολύ συγκαταβατικοί. Μου είπαν ότι εάν είχαν την παραμικρή υποψία ότι μπορεί να την κακοποιούσαμε θα είχαμε κινηθεί νομικά και τους απάντησα ότι κι εγώ το ίδιο θα έκανα» είπε.

«Δεν χρειάζεται να της δώσεις νερό, δεν έχει 40 βαθμούς έξω»

Στη συνέχεια η γυναίκα που φρόντιζε την 9χρονη περιέγραψε την αντίδραση της μητέρας Ρούλας Πισπιρίγκου όταν της είπε ότι δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει το παιδί  καθώς δεν ήταν σε θέση να το φροντίσει επειδή  σιτιζόταν από γαστροστομία: «Εγώ με τη μητέρα της δεν είχα καλή επικοινωνία. Έτυχε μία ημέρα να λείπει η νοσηλεύτρια για δύο ημέρες και της εξήγησα ότι εγώ σαν υπεύθυνη δεν μπορούσα το παιδί να το δεχτώ για δύο ημέρες, διότι η Τζωρτζίνα σιτιζόταν από γαστροστομία κι εγώ δεν ήξερα. Δηλαδή δεν μπορούσα να εξυπηρετήσω το παιδί», είπε.

«Όταν της το είπα έγινε πολύ μεγάλη φασαρία, ότι δεν γίνεται και ότι οφείλω να πάρω το παιδί, κι εάν θα έλειπε ένα μήνα η νοσηλεύτρια. Της λέω «εάν θα έλειπε ένα μήνα θα όφειλα σαν κέντρο να βρω μία λύση, αλλά σας μιλάω για δύο ημέρες». «Όχι», μου λέει, «θα το πάρεις, είσαι υποχρεωμένη». Μα κυρία Ρούλα δεν μπορώ να δώσω ούτε νερό στο παιδί σας. Γυρνάει και μου λέει: “δεν χρειάζεται να της δώσεις νερό, δεν έχει 40 βαθμούς έξω”. Της απάντησα “α, συγγνώμη, γιατί εγώ τον χειμώνα έδινα στο παιδί μου νερό».

Όπως πρόσθεσε η γυναίκα, το παιδί ήταν χαρούμενο όταν βρισκόταν στο κέντρο Αποκατάστασης: «Σε εμάς στο κέντρο το γέλιο και το κακάρισμά της ήταν απίστευτο. Ήταν ευτυχισμένη στο κέντρο. Για το σπίτι δεν μπορώ να σας πω. Όμως μπορώ να σας πω ότι η συνοδός μου είπε δύο φορές ότι το πήρε κλαμένο. Όπως πολύ άσχημα παραλάβαμε την Τζωρτζίνα μετά την μαγνητική, λίγο πριν φύγει από τη ζωή. Εκείνη τη μέρα το παιδί ήταν χάλια και βέβαια ενημερώσαμε τη μητέρα. Είπαμε ότι μετά από μία ολική νάρκωση, γιατί μας είπε ότι τη μαγνητική την έκανε με ολική νάρκωση, είπαμε ότι ίσως ήταν ακόμα επηρεασμένη», κατέληξε.

Πηγη: newsbreak.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr