Πατατόπιτα από την Ντίνα Νικολάου

Χρόνος Προετοιμασίας: 30΄
Χρόνος Εκτέλεσης: 40΄
750 γρ. πατάτες βρασμένες με τη φλούδα (τις οποίες τις ξεφλουδίζετε όσο είναι ακόμη ζεστές)
2 κουτ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
1 φλυτζάνι (200 ml) γάλα
1 φλυτζάνι γραβιέρα τριμμένη
1 φλυτζάνι φέτα θρυματισμένη
3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, χτυπημένα
½ φλυτζάνι δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
λίγο θυμάρι
λίγη ρίγανη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Πολτοποιώ τις πατάτες να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά στον πουρέ και ανακατεύω καλά. Μεταφέρω το μίγμα σε ένα καλά λαδωμένο ταψί.
Η πίτα θα πρέπει να έχει ύψος 4 – 5 εκ., γι’ αυτό φροντίζω να έχω το ανάλογο ταψάκι.
Ψήνω την πίτα για 40 λεπτά. Την κόβω σε τριγωνάκια και τη σερβίρω ζεστή ή κρύα.
Πηγή: dinanikolaou.gr
Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.