search-button
cross-out

Πατατόπιτα από την Ντίνα Νικολάου

Πατατόπιτα από την Ντίνα Νικολάου

Χρόνος Προετοιμασίας: 30΄

Χρόνος Εκτέλεσης: 40΄

750 γρ. πατάτες βρασμένες με τη φλούδα (τις οποίες τις ξεφλουδίζετε όσο είναι ακόμη ζεστές)

2 κουτ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη

1 φλυτζάνι (200 ml) γάλα

1 φλυτζάνι γραβιέρα τριμμένη

1 φλυτζάνι φέτα θρυματισμένη

3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, χτυπημένα

½ φλυτζάνι δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο

λίγο θυμάρι

λίγη ρίγανη

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.

Πολτοποιώ τις πατάτες να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά στον πουρέ και ανακατεύω καλά. Μεταφέρω το μίγμα σε ένα καλά λαδωμένο ταψί.

Η πίτα θα πρέπει να έχει ύψος 4 – 5 εκ., γι’ αυτό φροντίζω να έχω το ανάλογο ταψάκι.

Ψήνω την πίτα για 40 λεπτά. Την κόβω σε τριγωνάκια και τη σερβίρω ζεστή ή κρύα.

Πηγή: dinanikolaou.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Life

Latest

zinapost.gr