Έξυπνες γεμιστές πιπεριές με κοτόπουλο από τον Άκη Πετρετζίκη

Τώρα θα μου πείτε είναι δυνατόν οι πιπεριές να είναι έξυπνες; Και απαντώ… οι πιπεριές δεν είναι έξυπνες… εμείς είμαστε που σε μια ώρα έχουμε φαγητό στο τραπέζι αν είμαστε λίγο οργανωμένοι…
Χρόνος Εκτέλεσης: 1 ώρα
Κόστος: 9.00 €
Βαθμός Δυσκολίας: 1
Μερίδες: Οικογενειακή
8 μεγάλες πιπεριές χρωματιστές (κομμένες όπως για τα γεμιστά, αφού αφαιρέσουμε τους σπόρους τους)
600 γραμμάρια κιμά από κοτόπουλο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
250 γραμμάρια ρύζι λευκό μακρύκοκκο
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
2 κονσέρβες ντομάτα κονκασέ από όπου κρατάμε 6 κ.σ. χωριστά
6 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
300 γραμμάρια τσένταρ τριμμένο
μαϊντανό ή βασιλικό ψιλοκομμένο
Βάζουμε ένα κατσαρολάκι με νερό να βράσει. Ετοιμάζουμε τις πιπεριές και κρατάμε τα καπάκια τους… Όταν το νερό ξεκινάει να κοχλάζει ρίχνουμε μέσα τις πιπεριές και τις βράζουμε για περίπου 5 λεπτά. Τις βγάζουμε μόλις έχουν αρχίσει να μαλακώνουν με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας και τις βάζουμε ανάποδα σε ένα ταψάκι αφού τις αλατοπιπερώσουμε για να στραγγίξουν καλά.
Το νερό που βράζει δεν το πετάμε. Ρίχνουμε μέσα το ρύζι και το βράζουμε ανάλογα με την ώρα που λέει ο κατασκευαστής. Συνήθως 10-13 λεπτά. Αφαιρούμε, σουρώνουμε και το βάζουμε σε ένα μπολ.
Την ώρα που βράζει το ρύζι βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά στο μάτι. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και εκεί σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα καπάκια από τις πιπεριές ψιλοκομμένα και το σκόρδο μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Προσθέτουμε και τον κιμά και σοτάρουμε για μερικά λεπτά μέχρι να πάρει και αυτός ωραίο χρώμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το προσθέτουμε στο μπολ με το ρύζι. Από πάνω ρίχνουμε και τη σάλτσα εκτός από τις 4 κ.σ. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε ότι μυρωδικά και μπαχαρικά θέλουμε καθώς και το μαϊντανό και τα 150 από τα 200 γρ τσένταρ. Ανακατεύουμε καλά. Με το μείγμα αυτό γεμίζουμε τις πιπεριές. Έχουμε ανάψει το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε τις πιπεριές σε ένα μικρό ταψάκι.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε την κέτσαπ με τη σάλτσα. Από πάνω από τις πιπεριές βάζουμε κουταλιές από το μείγμα με τη σάλτσα και τη κέτσαπ και τελειώνουμε με λίγο από το τριμμένο τυρί που μας έχει μείνει.
Ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
Μικρό μυστικό
Κολπάκι. Αν δεν έχουμε μικρό ταψάκι μπορούμε να βάλουμε τις πιπεριές σε θήκες για μάφιν μεταλλικές ή σε ατομικά πυρεξάκια. Στη δεύτερη περίπτωση όμως πρέπει να αυξήσουμε λίγο το χρόνο ψησίματος.
Πηγή: oisyntagesmoy.gr
Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.