Υπέροχο κοτόπουλο Cacciatore από τον Βαγγέλη Δρίσκα
Υλικά για 4 μερίδες: 8 μπουτάκια κοτόπουλου 50 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι (βασιλομανίταρα) 500 γρ. φρέσκα μανιτάρια 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο 1 κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο 2 κουτ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο με μέλι Papadimitriou 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας 2 κουτ. […]Υλικά για 4 μερίδες:
8 μπουτάκια κοτόπουλου
50 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι (βασιλομανίταρα)
500 γρ. φρέσκα μανιτάρια
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο
2 κουτ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο με μέλι Papadimitriou
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
βραστές πατάτες με σκόρδο και φρέσκα μυρωδικά για το σερβίρισμα
Μουσκέψτε τα ξερά μανιτάρια σε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό. Όταν μαλακώσουν, στραγγίστε τα και κρατήστε το νερό στο οποίο τα μουσκέψατε. Ψιλοκόψτε τα φρέσκα μανιτάρια. Βάλτε στην κατσαρόλα το βούτυρο με το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και το σκόρδο, τα φρέσκα και τα στραγγισμένα μανιτάρια και σοτάρετε τα σε δυνατή φωτιά. Ρίξτε τα μπουτάκια του κοτόπουλου και αφήστε τα να σοταριστούν σε δυνατή φωτιά, γυρίζοντάς τα για να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
Προσθέστε το δεντρολίβανο και το φασκόμηλο, τον μαϊντανό και τον πελτέ και σβήστε με το κρασί. Αφήστε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά χωρίς να σκεπάσετε τη κατσαρόλα. Ρίξτε μετά το νερό στο οποίο μουσκέψατε τα μανιτάρια και συμπληρώστε στην κατσαρόλα 2 φλιτζάνια ζεστό νερό. Αλατοπιπερώστε και βράστε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά περίπου.
Σερβίρετε με βραστές πατάτες, πολτοποιημένες με ελαιόλαδο, σκόρδο και ανάμεικτα ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά.
Πηγή: gefsisfysi.gr