Συνταγή για σπιτική μαρμελάδα πορτοκάλι

Φτιάξτε σπιτική και υγιεινή μαρμελάδα πορτοκάλι και απολαύστε το αγαπημένο σας φρούτο καθημερινά στο πρωινό σας και όχι μόνο.
Υλικά Συνταγής:
1 κιλό πορτοκάλια (χωρίς κουκούτσια), 1 κιλό ζάχαρη, 1 λεμόνι
Πλύνε καλά τα πορτοκάλια και ξεφλούδισε τα. Βάλε το εσωτερικό τους να βράσει σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό μέχρι να λιώσει. Μόλις βράσει πέρνα το από τον μύλο έτσι ώστε να πάρεις έναν πολτό απαλλαγμένο από τα σκληρά μέρη του πορτοκαλιού.
Βράσε τις φλούδες σε μια κατσαρόλα με πολύ νερό για δέκα λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει να κοχλάζει. Άλλαξε το νερό και ξαναβράσε τα πορτοκάλια μέχρι να μαλακώσουν καλά. Όταν μαλακώσουν, άδειασε την κατσαρόλα σε ένα σουρωτήρι και ξέπλυνε με άφθονο κρύο νερό. Με ένα μαχαίρι κόψε τις φλούδες σε λεπτές λωρίδες.
Σε μια κατσαρόλα ρίξε τις φλούδες, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και τον πολτό και άφησε τα να βράσουν μέχρι να πήξει η μαρμελάδα.
Πηγή: gia-mamades.gr
Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.