Κανελόνια γεμιστά με κοτόπουλο από τον Άκη Πετρετζίκη

Μια λίγο διαφορετική συνταγή για κανελόνια που θα σας αρέσει!
Χρόνος Εκτέλεσης: 1 ώρα
Κόστος: 12.00 €
Βαθμός Δυσκολίας: 1
Μερίδες: Οικογενειακή
Υλικά για τη μπεσαμέλ
1 λίτρο γάλα
70 γραμμάρια βούτυρο
70 γραμμάρια αλεύρι
100 γραμμάρια παρμεζάνα
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Υλικά για τα κανελόνια
500 γραμμάρια σπανάκι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
1 πακέτο κανελόνια
1 φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές μακριές λωρίδες
1 συσκευασία πέστο τζενοβέζε 250 γρ.
λίγο ελαιόλαδο
Πως το φτιάχνεις
Εκτέλεση για τη μπεσαμέλ
Είναι μια πιο αραιή μπεσαμέλ από τη συνηθισμένη. Να το έχετε υπόψη σας. Ξεκινάμε με το βούτυρο που το λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι. Ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Ξεκινάμε και ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα και ανακατεύουμε καλά με σύρμα κάθε φορά για να γίνει ομοιογενές το μείγμα και να μην κάνει σβόλους. Συνεχίζουμε με το γάλα ρίχνοντάς το συνολικά σε 4-5 δόσεις. Στο τέλος προσθέτουμε το τυρί, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και αλάτι αν χρειάζεται. Αφαιρούμε από τη φωτιά και κρατάμε στο πλάι.
Εκτέλεση για το σπανάκι
Σε ένα βαθύ τηγάνι που το έχουμε βάλει στη φωτιά μέχρι να κάψει ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και εκεί μέσα σοτάρουμε το σπανάκι ίσα ίσα μέχρι να μαραθεί. Καλό θα είναι να το βάλουμε σε δύο δόσεις για να γίνει πιο σωστά. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι αλλά προσοχή στο αλάτι μιας και τα χορταρικά μας μειώνονται πολύ σε όγκο και μπορεί να τα έχουμε αλατίσει πολύ. Αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τα βάζουμε σε μια στρώση κάτω κάτω στο ταψάκι μας.
Εκτέλεση για τα κανελόνια. Έχουμε το κοτόπουλο σε ένα μπολ. Ρίχνουμε μέσα 3-4 κ.σ. από τη σάλτσα και το ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε ένα ένα κανελόνι με λωρίδα από κοτόπουλο και τα βάζουμε στο ταψάκι μας. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα βάζοντάς τα όλα σε μία στρώση.
Γεμίζουμε με νερό το βαζάκι με το πέστο και το ανακινούμε καλά. Αυτή τη “σάλτσα” τη ρίχνουμε πάνω από τα κανελόνια αλλά μας ενδιαφέρει να πάει πιο πολύ ανάμεσά τους.
Από πάνω ρίχνουμε τη μπεσαμέλ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ και να κάνει μια ωραία κρούστα. Αφήνουμε να κρυώσει το φαγητό και σερβίρουμε.
Μικρό μυστικό:
Μήν ξεχαστείτε με το σπανάκι, θέλει πολύ λίγο σοτάρισμα!
Πηγή: oisyntagesmoy.gr
Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.













