Χαλβάς με καφέ και πορτοκάλι από τον Βαγγέλη Δρίσκα

Υλικά για 10 μερίδες:
500 γρ. χοντρό σιμιγδάλι
250 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο FLORA SOFT
750 γρ. ζάχαρη
1 λίτρο νερό
½ φλιτζάνι καφέ εσπρέσσο
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 φλιτζάνι τριμμένη καρυδόψιχα
Βάλτε στην κατσαρόλα την μαργαρίνη με το σιμιγδάλι και αφήστε τα σε χαμηλή φωτιά για 10 – 15 λεπτά μέχρι να ψηθεί το σιμιγδάλι χωρίς όμως να πάρει χρώμα.
Όσο μαγειρεύεται το σιμιγδάλι, βάλτε σε άλλη κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη.
Αφήστε το σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά, κατεβάστε το από την φωτιά και ρίξτε τον καφέ και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ρίξτε το ζεστό σιρόπι προσεκτικά στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι.
Ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει το μείγμα.
Προσθέστε την καρυδόψιχα, ανακατέψτε και κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Μοιράστε τον χαλβά σε μπολ ή βάλτε τον σε μία φόρμα για να τον σερβίρετε.
Πηγή: gefsisfysi
Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.