Παπαρδέλες με ψητό σκόρδο, μανιτάρια & κρέμα από τον Άκη Πετρετζίκη

2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
75 γραμμάρια βούτυρο
100 ml ελαιόλαδο
100 γραμμάρια μικρά μανιτάρια κομμένα στα δύο ή στα τέσσερα
250 ml κρέμα γάλακτος
250 γραμμάριο Παπαρδέλες
μαϊντανό χοντροκομμένο
Βάλτε τις σκελίδες σκόρδου σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό που βράζει. Ζεματίστε τες για 4΄, και μέχρι τότε θα έχουν πιο αχνό χρώμα και θα έχουν μαλακώσει λίγο. Λιώστε 25 γρ. από το βούτυρο σ’ ένα ρηχό τηγάνι και προσθέστε το μισό ελαιόλαδο. Βγάλτε το σκόρδο από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα, αφαιρέστε τη σάρκα από τη φλούδα και ρίξτε τες μέσα στο λάδι και το βούτυρο. Σκεπάστε με το καπάκι του σκεύους. Τηγανίστε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 15΄, και μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν ροδίσει και να έχουν γλυκάνει.
Μετά από 15΄ προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο και το ελαιόλαδο στο τηγάνι. Ρίξτε τα μανιτάρια και ξανασκεπάστε με το καπάκι. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 7΄-10΄. Στο μεταξύ σιγοβράστε την κρέμα σε χαμηλή φωτιά για να την αραιώσετε ελαφρώς. Χρησιμοποιήστε το σκεύος όπου ζεματίσατε τα σκόρδα, αλλά πετάξτε πρώτα το νερό. Βάλτε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει και αφήστε τα να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, μετά από 9΄-10΄, σουρώστε τα και ξαναβάλτε τα στην κατσαρόλα. Ρίξτε την κρέμα, τα μανιτάρια και το σκόρδο. Καρυκεύστε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, προσθέστε το μαϊντανό και ανακατέψτε απαλά. Σερβίρετέ τα ζεστά.
TIP: Τα σκόρδα ψημένα δεν έχουν έντονη γεύση…
Πηγή: oisyntagesmou.gr
Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.