Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα μουστάρδας από τον Άκη Πετρετζίκη

2 μεγάλες χοιρινές μπριζόλες  250 γραμμάρια Κρέμα γάλακτος  3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon  25 γραμμάρια βούτυρο  1 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο  1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένο 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό  Λιώστε το βούτυρο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το λάδι και μόλις αρχίσει να αφρίζει ρίξτε το σκόρδο και μετά από 2΄ […]
Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα μουστάρδας από τον Άκη Πετρετζίκη

2 μεγάλες χοιρινές μπριζόλες 

250 γραμμάρια Κρέμα γάλακτος 

3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon 

25 γραμμάρια βούτυρο 

1 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένο

2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό 

Λιώστε το βούτυρο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το λάδι και μόλις αρχίσει να αφρίζει ρίξτε το σκόρδο και μετά από 2΄ προσθέστε τις μπριζόλες.

Σοτάρετε σε μέτρια φωτιά και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει και μόλις να μαγειρευτεί, περίπου για 7΄.

Βγάλτε το σκόρδο, βάλτε το χοιρινό σε ζεστά πιάτα και μετά πετάξτε τα όλα εκτός από 1 κουταλιά της σούπας από το μαγειρικό λάδι και το βούτυρο. Ρίξτε μέσα στο άδειο τηγάνι τον κομμένο μαϊντανό και την κρέμα, προσθέστε τη μουστάρδα και σιγοβράστε, προσθέτοντας το ζουμί από το τηγάνι. Σιγοβράστε αργά για 3-4΄. Δοκιμάστε, αλατοπιπερώστε και περιχύστε το χοιρινό. Συνοδέψτε με πικάντικη πράσινη σαλάτα.

TIP: Η κρέμα θέλει σιγανό και λίγο βράσιμο!

Πηγή: oisyntagesmoy

Διαβάστε επίσης: Ο Κωστόπουλος για το “Your face sounds familiar”: «Το κιτς μπορώ να το αντέξω μέχρι ενός ορίου…» (Video)