Ψητό αρνάκι στο φούρνο με σκόρδο και φρέσκα μυρωδικά από τον Ηλία Μαμαλάκη

Μπορεί να μην είναι στη σούβλα, αλλά η πέτσα του θα γίνει εξίσου τραγανή και πολύ αρωματική από το σκόρδο και το δυόσμο.
1 μπούτι αρνίσιο, μεγάλο, γύρω στο 1½-2 κιλά
4 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι δυόσμο
10 κλαδάκια δεντρολίβανο
1 φλιτζάνι μαϊντανό
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 λεμόνι, το χυμό
2 νεροπότηρα κρασί λευκό
αλάτι, πιπέρι
Βήμα 1
Πολτοποιείτε στο μπλέντερ τις τέσσερις σκελίδες σκόρδο, μαζί με το δυόσμο, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Προσθέτετε και ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό. Χτυπάτε λίγο ακόμη να γίνουν όλα ένα ομοιογενές μίγμα. Το αδειάζετε σε ένα μπολ.
Βήμα 2
Πλένετε και στεγνώνετε το κρέας. Το αλατοπιπερώνετε και το αφήνετε έτσι για 1 ώρα.
Βήμα 3
Διαλέγετε ένα μέτριο ταψί -να χωράει με άνεση το κρέας- και απλώνετε στον πάτο τα κλαδάκια του δεντρολίβανου. Ακουμπάτε από πάνω το κρέας και το περιχύνετε με το μίγμα σκόρδου και δυόσμου που ετοιμάσατε. Αδειάζετε μέσα στο ταψί δύο νεροπότηρα λευκό κρασί. Το βάζετε στο φούρνο να ψηθεί στους 180°C.
Βήμα 4
Στη μισή ώρα το τραβάτε έξω από το φούρνο και το αλείφετε ξανά με το μίγμα του σκόρδου. Συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 1 ώρα, αλείφοντάς το πάλι με το μίγμα μέχρι να τελειώσει.
Βήμα 5
Σερβίρετε ζεστό το αρνί σε πιατέλα, περιχυμένο με τη σάλτσα που μαζεύτηκε στο ταψί.
Διαβάστε επίσης: Δείτε τον «Πρόεδρο» από τη σειρά ”Το Νησί” μαζί με τη σύζυγό του!
Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.