Μπαρμπούνια με μυρωδικά στο φούρνο από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο
Σε αυτή τη συνταγή, προτείνουμε να επιλέξετε κάμποσα φρέσκα ή ξερά μυρωδικά έτσι ώστε τα αρώματά τους να δώσουν εντελώς διαφορετική γεύση στο ψάρι σας, πολύ φρέσκια κι ενδιαφέρουσα. Καλοκαιρινή… Φωτογραφία -Food Styling: Αντωνία Κατή 1- 1½ κιλό μπαρμπούνια, μεσαία 4 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 3 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο 1 κουτ. […]Σε αυτή τη συνταγή, προτείνουμε να επιλέξετε κάμποσα φρέσκα ή ξερά μυρωδικά έτσι ώστε τα αρώματά τους να δώσουν εντελώς διαφορετική γεύση στο ψάρι σας, πολύ φρέσκια κι ενδιαφέρουσα. Καλοκαιρινή…
Φωτογραφία -Food Styling: Αντωνία Κατή
1- 1½ κιλό μπαρμπούνια, μεσαία
4 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
3 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ή θυμάρι (φρέσκο ή ξερό)
1 κουτ. γλυκού μαντζουράνα (φρέσκια ή ξερή)
μερικές φετούλες λεμονιού
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
χαρτί ψησίματος
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Πλένετε, καθαρίζετε και στεγνώνετε τα ψάρια.
Βήμα 2
Ζεσταίνετε λίγο λάδι σε τηγανάκι και σοτάρετε ελαφρά τη φρυγανιά με τα ξερά μυρωδικά, αν δεν χρησιμοποιήσετε φρέσκα, για 2 λεπτά.
Βήμα 3
Εκτός φωτιάς, προσθέτετε το σκόρδο, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και τα φρέσκα μυρωδικά, αν χρησιμοποιείτε. Ανακατεύετε το μίγμα καλά.
Βήμα 4
Ετοιμάζετε διπλά κομμάτια λαδόκολλας, για να τυλιχτεί κάθε ψάρι ξεχωριστά. Τα λαδώνετε ελαφρά.
Βήμα 5
Aλείφετε με το μίγμα της φρυγανιάς τα ψάρια μέσα-έξω, φροντίζοντας να πάει παντού. Αν περισσέψει μίγμα, το βάζετε στις κοιλίτσες τους.
Βήμα 6
Ακουμπάτε κάθε ψάρι σ’ ένα κομμάτι λαδόκολλας, βάζετε επάνω μία φετούλα λεμονιού και κλείνετε καλά, αλλά όχι σφιχτά, κάθε πακετάκι, ώστε να κυκλοφορεί ο αέρας.
Βήμα 7
Τοποθετείτε τα πακετάκια σε ταψάκι και ψήνετε για 25-30 λεπτά,ανάλογα με το μέγεθος των ψαριών. Σερβίρετε συνοδεύοντας με μια δροσερή σαλάτα.