Μπαρμπούνια με μυρωδικά στο φούρνο από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

Σε αυτή τη συνταγή, προτείνουμε να επιλέξετε κάμποσα φρέσκα ή ξερά μυρωδικά  έτσι ώστε τα αρώματά τους να δώσουν εντελώς διαφορετική γεύση στο ψάρι σας, πολύ φρέσκια κι ενδιαφέρουσα. Καλοκαιρινή… Φωτογραφία -Food Styling: Αντωνία Κατή 1- 1½ κιλό μπαρμπούνια, μεσαία 4 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 3 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο 1 κουτ. […]

Σε αυτή τη συνταγή, προτείνουμε να επιλέξετε κάμποσα φρέσκα ή ξερά μυρωδικά  έτσι ώστε τα αρώματά τους να δώσουν εντελώς διαφορετική γεύση στο ψάρι σας, πολύ φρέσκια κι ενδιαφέρουσα. Καλοκαιρινή…

Φωτογραφία -Food Styling: Αντωνία Κατή

1- 1½ κιλό μπαρμπούνια, μεσαία

4 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη

3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

3 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 κουτ. γλυκού ρίγανη ή θυμάρι (φρέσκο ή ξερό)

1 κουτ. γλυκού μαντζουράνα (φρέσκια ή ξερή)

μερικές φετούλες λεμονιού

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

χαρτί ψησίματος

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Πλένετε, καθαρίζετε και στεγνώνετε τα ψάρια.

Βήμα 2

Ζεσταίνετε λίγο λάδι σε τηγανάκι και σοτάρετε ελαφρά τη φρυγανιά με τα ξερά μυρωδικά, αν δεν χρησιμοποιήσετε φρέσκα, για 2 λεπτά.

Βήμα 3

Εκτός φωτιάς, προσθέτετε το σκόρδο, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και τα φρέσκα μυρωδικά, αν χρησιμοποιείτε. Ανακατεύετε το μίγμα καλά.

Βήμα 4

Ετοιμάζετε διπλά κομμάτια λαδόκολλας, για να τυλιχτεί κάθε ψάρι ξεχωριστά. Τα λαδώνετε ελαφρά.

Βήμα 5

Aλείφετε με το μίγμα της φρυγανιάς τα ψάρια μέσα-έξω, φροντίζοντας να πάει παντού. Αν περισσέψει μίγμα, το βάζετε στις κοιλίτσες τους.

Βήμα 6

Ακουμπάτε κάθε ψάρι σ’ ένα κομμάτι λαδόκολλας, βάζετε επάνω μία φετούλα λεμονιού και κλείνετε καλά, αλλά όχι σφιχτά, κάθε πακετάκι, ώστε να κυκλοφορεί ο αέρας.

Βήμα 7

Τοποθετείτε τα πακετάκια σε ταψάκι και ψήνετε για 25-30 λεπτά,ανάλογα με το μέγεθος των ψαριών. Σερβίρετε συνοδεύοντας με μια δροσερή σαλάτα.