search-button
cross-out

Εκμέκ κανταΐφι από τον Βαγγέλη Δρίσκα

Εκμέκ κανταΐφι από τον Βαγγέλη Δρίσκα

Υλικά για 10 μερίδες:

500 γρ. κανταΐφι

100 γρ. καρύδια τριμμένα

λίγη κανέλα

250 γρ. βούτυρο λιωμένο

500 ml φυτική κρέμα γάλακτος

100 γρ. ψημένα αμύγδαλα φιλέ για την επιφάνεια

για την κρέμα:

1 λίτρο γάλα

250 γρ. ζάχαρη

2 αυγά και 2 κρόκους

100 γρ. νισεστέ ΜΑΝΝΑ

1 φυσική βανίλια σκόνη

Για το σιρόπι:

650 γρ. άχαρη

450 ml νερό

1 λεμόνι

Ανοίξτε με τα χέρια σας το κανταΐφι στον πάγκο εργασίας για να αφρατέψει. Στρώστε το σε ένα ορθογώνιο ταψί 30 Χ 40 εκ. και ανακατέψτε με την καρυδόψιχα και την κανέλα. Περιχύστε το με λιωμένο βούτυρο και σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήστε το στους 180ο C για 30 λεπτά, ξεσκεπάστε το και ψήστε το για 25 – 30 λεπτά ακόμη.

Ετοιμάστε το σιρόπι: Βάλτε στην κατσαρόλα το νερό, την ζάχαρη και το λεμόνι κομμένο στη μέση και βράστε τα για 7 λεπτά. Σιροπιάστε το κανταΐφι μόλις το βγάλετε από τον φούρνο.

Ετοιμάστε την κρέμα: Βάλτε σε χαμηλή φωτιά σε μία κατσαρόλα φωτιά το γάλα με την φυσική βανίλια και μισή ποσότητα ζάχαρης και αφήστε τα ζεσταθεί χωρίς να πάρει βράση. Ανακατέψτε τους κρόκους με τα αυγά, το νισεστέ και την υπόλοιπη ποσότητα ζάχαρης και ρίξτε στο μείγμα το ζεστό γάλα ανακατεύοντας. Ξαναβάλτε το μείγμα στην φωτιά και αφήστε το να πάρει βράση ανακατεύοντας. Όταν πήξει, κατεβάστε από την φωτιά, ανακατέψτε και αφήστε να κρυώσει.

Αδειάστε την κρέμα επάνω από το ψημένο κανταΐφι και απλώστε την σαντιγί. γαρνίρετε με αμύγδαλα φιλέ.

Διαβάστε ακόμα στο ENTERTV.GR

Κατερίνα Καινούργιου: «Μια φωτογραφία που δεν ήθελα να βγει με ένα παιδί που έβγαινα παλιότερα…» (Video)

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Life

Latest

zinapost.gr