Παπαρδέλες με κοκκινιστό μοσχαράκι από την Εύα Παρακεντάκη

Πεντανόστιμο φαγάκι για το κυριακάτικο τραπέζι σας! Υλικά 1½ κιλό μοσχαρίσιο κρέας ελιά 1 ντοματάκι αποφλοιωμένο 1 κ.σ πελτέ ντομάτας 2 μεγάλα κρεμμύδια 1 σκελίδα σκόρδο 5-6 κόκκους μπαχάρι 2 φύλλα δάφνης 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί ελαιόλαδο αλάτι – πιπέρι 1 πακέτο παπαρδέλες ή χυλοπίτες χοντρές ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ψιλοκόβουμε και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. […]

Πεντανόστιμο φαγάκι για το κυριακάτικο τραπέζι σας!

Υλικά

  • 1½ κιλό μοσχαρίσιο κρέας ελιά
  • 1 ντοματάκι αποφλοιωμένο
  • 1 κ.σ πελτέ ντομάτας
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 5-6 κόκκους μπαχάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι
  • 1 πακέτο παπαρδέλες ή χυλοπίτες χοντρές

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβουμε και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Τα τραβάμε από την κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρέας. Όταν πάρει χρώμα προσθέτουμε το τσιγαρισμένο σκόρδο και κρεμμύδι και ρίχνουμε τον πελτέ. Σβήνουμε με κόκκινο κρασί.

Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε το ντοματάκι, το οποίο έχουμε περάσει από το μπλέντερ, ½ λίτρο ζωμό,τα μπαχάρια, το πιπέρι και χαμηλώνουμε την φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και ψήνουμε περίπου 1½ ώρα. Συμπληρώνουμε ζωμό όταν χρειάζεται. Στα τελευταία 10 λεπτά αλατίζουμε.

Για τις παπαρδέλες βράζουμε αλατισμένο νερό ή ζωμό μοσχαρίσιο και ακολουθούμε τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι και τα δύο έτοιμα, ενώνουμε τα ζυμαρικά με το κρέας και την σάλτσα ρίχνοντάς το βούτυρο και πασπαλίζουμε με γραβιέρα.
 

Λίγα λόγια για την Εύα

H Εύα Παρακεντάκη  γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις  και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .

  Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης .

Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής  σε σχολές μαγειρικής.

Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της  Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.

Που θα την βρείτε :

Συνταγές Μαγειρικής

https://www.youtube.com/channel/UCx93nyCqjyAjbBqBf3bcsqg/

https://www.instagram.com/eva_parakentaki/

https://www.facebook.com/EvaInTasteland/