search-button
cross-out

Παστίτσιο από την Εύα Παρακεντάκη

Παστίτσιο από την Εύα Παρακεντάκη

Δεν υπάρχει τίποτα πια χαριτωμένο..από το να γυρνάνε σπίτι και να ρωτάνε…

-“Μαμά τι μαγείρεψες?”

-“Παστίτσιο”. 

Το χαμόγελο στα αυτιά..και εγώ νιώθω Η Super Ηρωίδα τους…

 Για τον κιμά

  •  400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο-200 γρ κιμά χοιρινό
  •  1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
  •  3 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες και ξεφλουδισμένες
  •  1 κ.σ. πελτέ
  •   ½ κ.γ. ζάχαρη
  • 1 σκελίδα σκόρδο 
  • 2-3 κόκους μπαχάρι
  •  1 ξυλάκι κανέλα
  • αλάτι

Για την μπεσαμέλ

  •  80 γρ.βούτυρο
  • 80 γρ.αλέυρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα, χλιαρό
  • πιπέρι και μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένα
  • 1 φλ. γραβιέρα

Για τα μακαρόνια

  • 1 πακέτο χοντρά μακαρόνια για παστίτσιο, Νο 2 ή Νο 3
  • 1 φλ γραβιέρα
  • 4 κ.σ.  ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Κιμάς: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι  και προσθέτουμε τον κιμά. Όταν ο κιμάς τσιγαριστεί καλά, προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, τη ζάχαρη, τις σκελίδες του σκόρδου, τα μπαχαρικά.Στη συνέχεια σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει για περίπου 40λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζωμό,  στο τέλος η σάλτσα του κιμά θα πρέπει να μην έχει υγρά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τις σκελίδες του σκόρδου  το ξυλάκι κανέλας και τα μπαχάρια και αφήνουμε τον κιμά στην άκρη.

Μπεσαμέλ: Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια  φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα γρήγορα.  Ρίχνουμε  το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, ρίχνουμε το τυρί και ομογενοποιούμε. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι (προσοχή στο αλάτι γιατί  το τυρί είναι πικάντικο) . Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια υγρή πετσέτα για να μην κάνει κρούστα η μπεσαμέλ.

Μακαρόνια: Ετοιμάζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα σουρώνουμε, τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα, τα ανακατεύουμε καλά με το τυρί και το ελαιόλαδο.

Σύνθεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200. Στρώνουμε τα μισά μακαρόνια στο ταψί . Απλώνουμε τον κιμά και στρώνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια. Τέλος σκεπάζουμε  με την μπεσαμέλ . Ψήνουμε για 60 λεπτά περίπου , ώσπου να ψηθεί η μπεσαμέλ και να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει  και σερβίρουμε.    

Λίγα λόγια για την Εύα

H Εύα Παρακεντάκη  γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις  και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .

  Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης .

Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής  σε σχολές μαγειρικής.

Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της  Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.

Που θα την βρείτε:

Συνταγές Μαγειρικής

https://www.youtube.com/channel/UCx93nyCqjyAjbBqBf3bcsqg/

https://www.instagram.com/eva_parakentaki/

https://www.facebook.com/EvaInTasteland/

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Cooking

Latest

Αφροδίτη Σφακιανάκη: Η καλλονή 28χρονη κόρη του Νότη είναι “φτυστή” ο διάσημος μπαμπάς της & ασχολείται με τη μόδα
Lifestyle news

Αφροδίτη Σφακιανάκη: Η καλλονή 28χρονη κόρη του Νότη είναι “φτυστή” ο διάσημος μπαμπάς της & ασχολείται με τη μόδα

Η ιστορική Μονή της Αγίας Τριάδας των Τζαγκαρόλων… από ψηλά
Ελλάδα

Η ιστορική Μονή της Αγίας Τριάδας των Τζαγκαρόλων… από ψηλά

Τα σπάνια φυτά της Ακρόπολης: To λουλούδι που φυτρώνει μόνο στο μνημείο και πουθενά αλλού στον κόσμο
Ελλάδα

Τα σπάνια φυτά της Ακρόπολης: To λουλούδι που φυτρώνει μόνο στο μνημείο και πουθενά αλλού στον κόσμο

Η ιστορία πίσω από το εμβληματικό τραγούδι «Total Eclipse of the Heart» της Μπόνι Τάιλερ που λάτρεψαν όλοι
Lifestyle news

Η ιστορία πίσω από το εμβληματικό τραγούδι «Total Eclipse of the Heart» της Μπόνι Τάιλερ που λάτρεψαν όλοι

Βόρεια Ήπειρος: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία των δυο Ελλήνων ηλικιωμένων- Τους σκότωσε συγχωριανός τους
Ελλάδα

Βόρεια Ήπειρος: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία των δυο Ελλήνων ηλικιωμένων- Τους σκότωσε συγχωριανός τους

Συγκινεί η ιστορία του πατέρα Νικόλαου και του Ρόμπερτ: Ο ιερέας και ο οικονομολόγος που χωρίστηκαν στη γέννησή τους και βρέθηκαν 40 χρόνια μετά!
Zina's Blog

Συγκινεί η ιστορία του πατέρα Νικόλαου και του Ρόμπερτ: Ο ιερέας και ο οικονομολόγος που χωρίστηκαν στη γέννησή τους και βρέθηκαν 40 χρόνια μετά!

Τον χώρισε αμέσως μετά τον γάμο τους γιατί εκείνος παραβίασε στη δεξίωση τον έναν και μοναδικό κανόνα που είχε θέσει
Κόσμος

Τον χώρισε αμέσως μετά τον γάμο τους γιατί εκείνος παραβίασε στη δεξίωση τον έναν και μοναδικό κανόνα που είχε θέσει

Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά την Άννα Παναγιωτοπούλου
Ελλάδα

Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά την Άννα Παναγιωτοπούλου

zinapost.gr