search-button
cross-out

Σπαλομπριζόλα μοσχαρίσια με ρύζι στη γάστρα από την Εύα Παρακεντάκη

Σπαλομπριζόλα μοσχαρίσια με ρύζι στη γάστρα από την Εύα Παρακεντάκη

Αυτό το φαγητό το συνηθίζω Κυριακές, που ο χρόνος μετράει διαφορετικά.

Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα,θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες και ασπροπρόσωπους σε ότι τραπέζι και να την βάλετε από οικογενειακό εώς και σε τραπέζια γιορτινά.

Υλικά

  • Μία Σπαλομπριζολα Μοσχαρίσια δυόμιση κιλά περίπου
  • 10 κόκκους πιπέρι
  • 5 κόκκους μπαχάρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • Φρέσκια Ρίγανη
  • Φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ½  ποτήρι ζωμό μοσχαρίσιο
  • 1 ½ ποτήρι ρύζι Basmati
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι χοντρό

Εκτέλεση

Μαρινάρουμε την μπριζόλα για μία ώρα με το σκόρδο, το λάδι ,το δεντρολίβανο, τη ρίγανη,τους κόκκους πιπεριού, τα φύλλα δάφνης, το κρασί και τους κόκκους μπαχάρι. Στην γάστρα τοποθετούμε την σπαλομπριζόλα με το 1 ½  ποτήρι ζωμό και αλατίζουμε το κρέας καλά. Ψήνουμε 3 ώρες στους 200 με σκεπασμένη γάστρα. Ανοίγουμε τη γάστρα μας και σουρώνουμε το ζωμό που έχει βγάλει το κρέας για να απομακρύνουμε τυχόν κοκκαλάκια. Μετράμε τρία ποτήρια ζωμό τον οποίο αλατίζουμε. Αν είναι λιγότερος ο ζωμός μας συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να φτάσουμε τρία ποτήρια. Επιστρέφουμε τη γάστρα στον φούρνο ξεσκέπαστη, αφού πάρει βράση ο ζωμός μας βγάζουμε πάλι την γάστρα και προσθέτουμε περιμετρικά του κρέατος το ρύζι. Ανακατεύουμε και ψήνουμε περίπου μισή ώρα με κλειστή τη γάστρα. Σερβίρουμε το φαγητό μας με γιαούρτι. 

Το αποτέλεσμα είναι λουκούμι!

Λίγα λόγια για την Εύα

.

H Εύα Παρακεντάκη  γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις  και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .

  Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης .

Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής  σε σχολές μαγειρικής.

Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της  Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.

Που θα την βρείτε:

https://evaparakentaki.com/

https://www.youtube.com/channel/UCx93nyCqjyAjbBqBf3bcsqg/

https://www.instagram.com/eva_parakentaki/

https://www.facebook.com/EvaInTasteland/

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Eva’s cooking

Latest

Αυστραλία: Η στιγμή της σύλληψης του 34χρονου που σκότωσε την 39χρονη έγκυο Ελληνοαυστραλή – Αγοραπωλησίες σκύλων πίσω από τη διπλή δολοφονία;
Κόσμος

Αυστραλία: Η στιγμή της σύλληψης του 34χρονου που σκότωσε την 39χρονη έγκυο Ελληνοαυστραλή – Αγοραπωλησίες σκύλων πίσω από τη διπλή δολοφονία;

Χρίστος Κούγιας: Η φωτογραφία με την αδερφή του, Μάιρα και οι ευχές για την ονομαστική της εορτή
Lifestyle

Χρίστος Κούγιας: Η φωτογραφία με την αδερφή του, Μάιρα και οι ευχές για την ονομαστική της εορτή

Νία Βαρντάλος: Το κερκυραϊκό φαγητό είναι η πιο έντονη ανάμνησή μου από το νησί
Lifestyle

Νία Βαρντάλος: Το κερκυραϊκό φαγητό είναι η πιο έντονη ανάμνησή μου από το νησί

Βγήκε την ΜΕΘ η 14χρονη από την Κεφαλονιά που νοσηλευόταν στην Πάτρα-Ζήτησε να αγκαλιάσει τους γιατρούς που την έσωσαν
Ελλάδα

Βγήκε την ΜΕΘ η 14χρονη από την Κεφαλονιά που νοσηλευόταν στην Πάτρα-Ζήτησε να αγκαλιάσει τους γιατρούς που την έσωσαν

Είπε μόνο 4 λέξεις: Πυροσβέστης αποκαλύπτει τα τελευταία λόγια της Νταϊάνα 28 χρόνια μετά το τραγικό τέλος
Lifestyle news

Είπε μόνο 4 λέξεις: Πυροσβέστης αποκαλύπτει τα τελευταία λόγια της Νταϊάνα 28 χρόνια μετά το τραγικό τέλος

Ο Δεκαπενταύγουστος στα Μετέωρα: Πίστη, παράδοση και επιστροφή στις ρίζες
Ελλάδα

Ο Δεκαπενταύγουστος στα Μετέωρα: Πίστη, παράδοση και επιστροφή στις ρίζες

Όσα υποστήριξε ο 19χρονος που κατηγορείται για τη φωτιά στα Συχαινά και ο καθοριστικός ρόλος των κατοίκων – «Ο οδηγός γελούσε»
Ελλάδα

Όσα υποστήριξε ο 19χρονος που κατηγορείται για τη φωτιά στα Συχαινά και ο καθοριστικός ρόλος των κατοίκων – «Ο οδηγός γελούσε»

Γνωρίστε την 5χρονη Σοφία, το παιδί-θαύμα στο σκάκι… Είναι αήττητη σε 7 αγώνες
Videos

Γνωρίστε την 5χρονη Σοφία, το παιδί-θαύμα στο σκάκι… Είναι αήττητη σε 7 αγώνες

zinapost.gr