search-button
cross-out

Σνίτσελ με σάλτσα μανιταριών από την Εύα Παρακεντάκη

Σνίτσελ με σάλτσα μανιταριών από την Εύα Παρακεντάκη

Σνίτσελ με σάλτσα μανιταριών σας έχω σήμερα!

Yλικά

  • 2 σνίτσελ χοιρινά (λεπτά κομμένα)
  • 3 αυγά
  • Λίγο γάλα εβαπορέ
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλεύρι
  • Φρυγανιά τριμμένη

Για τη σάλτσα μανιταριών

  • 250 γρ.  φρέσκα μανιτάρια
  • 3 κ.σ. βούτυρο Τ. Κερκύρας
  • 150 γρ. κρεμώδες τυρί
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
  • Λίγο φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε βάζοντας το αλεύρι και τη φρυγανιά σε χωριστά βαθιά πιάτα. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι,  και την πάπρικα.

Βουτάμε στα σνίτσελ αλάτι και μετά στο αλεύρι και φροντίζουμε να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια, τα βουτάμε στο μίγμα των αυγών. Ρίχνουμε σε βαθύ και μεγάλο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Παίρνουμε ένα-ένα τα σνιτσελάκια μας από το μίγμα των αυγών και τα βουτάμε μέσα στην τριμμένη φρυγανιά, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά.

Τα τηγανίζουμε σε  μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσό  χρώμα. Τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και περιμένουμε να ψηθούν. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

Η σάλτσα:    Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει, προσθέτουμε τα μανιτάρια, καρυκεύουμε και τα τσιγαρίζουμε, μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε 5-6 λεπτά . Τέλος, ρίχνουμε το κρεμώδες τυρί, την κρέμα γάλακτος και το θυμάρι και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει 1-2 βράσεις. Σερβίρουμε τα σνίτσελ σε μερίδες και περιχύνουμε με την σάλτσα τους.

Λίγα λόγια για την Εύα

H Εύα Παρακεντάκη  γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις  και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .

  Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης .

Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής  σε σχολές μαγειρικής.

Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της  Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.

Που θα την βρείτε:

https://evaparakentaki.com/

https://www.youtube.com/channel/UCx93nyCqjyAjbBqBf3bcsqg/

https://www.instagram.com/eva_parakentaki/

https://www.facebook.com/EvaInTasteland/

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Cooking

Latest

zinapost.gr