Trilfe με φρούτα του δάσους και μπουκίτσες βρώμης από τον Παραδοσιακό Φούρνο Ντουρουντούς!

Υλικά συνταγής 300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα 300 ml κρέμα γάλακτος 1  πακέτο μπουκίτσες βρώμης από το Φούρνο Ντουρουντούς Φρούτα του δάσους Μαρμελάδα φρούτα του δάσους Εκτέλεση συνταγής Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ σε σαντιγί και τη τη βάζουμε στο ψυγείο. Τεμαχίζουμε σε μικρά κομματάκια τη κουβερτούρα και τη βάζουμε σε μπεν μαρί, την λιώνουμε […]

Υλικά συνταγής

  • 300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 1  πακέτο μπουκίτσες βρώμης από το Φούρνο Ντουρουντούς
  • Φρούτα του δάσους
  • Μαρμελάδα φρούτα του δάσους

Εκτέλεση συνταγής

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ σε σαντιγί και τη τη βάζουμε στο ψυγείο.

Τεμαχίζουμε σε μικρά κομματάκια τη κουβερτούρα και τη βάζουμε σε μπεν μαρί, την λιώνουμε και την αφήνουμε στην άκρη 10 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία της. Ενώνουμε τη λιωμένη σοκολάτα με τη σαντιγί με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω ανακατεύοντας απαλά μέχρι να γίνει το μείγμα απαλό και ομοιόχρωμο.

Θρυμματίζουμε τις μπουκίτσες βρώμης που θέλουμε  στο multi.

Σε μεγάλο μπολ ή σε ποτήρια, για ατομικές μερίδες, ρίχνουμε σε στρώσεις μπουκίτσες, μαρμελάδα, φρούτα και κρέμα σοκολάτας. Τελειώνουμε με την τελική στρώση τη σοκολάτα , βάζουμε φρούτα, μαρμελάδα και πασπαλίζουμε με λίγες ακόμη μπουκίτσες.  Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο να παγώσει για 2-3 ώρες ή στην κατάψυξη για 45 λεπτά.

Επικοινωνήστε με το Φούρνο Ντουρουντούς  για πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα  αλλά και παραγγελίες πατώντας ΕΔΩ

Παραδοσιακός Φούρνος Ντουρουντούς-Η ιστορία μας

Η γιαγιά μας η Άννα ερχόμενη από το φαράγγι της Σαμαριάς για να παντρευτεί στα Σφακιά, έφερε μαζί της όλα τα μυστικά της μαγειρικής της. Αυτά τα μυστικά σύντομα τα μοιράστηκε με τις κόρες και τη νύφη της ενώ, με τη σειρά τους εκείνες τα κληροδότησαν σ’ εμάς, τα παιδιά τους…

Όπως είναι λοιπόν λογικό, οι παιδικές μας αναμνήσεις συνοδεύονται από μυρωδιές, γεύσεις και αρώματα τα οποία έχουν παραμείνει αναλλοίωτα στο μυαλό μας. Κι αυτά ακριβώς είναι τα εφόδια μας σε ένα ταξίδι που σας θέλουμε συνοδοιπόρους. Ελάτε να εξερευνήσουμε μαζί τα γευστικά μονοπάτια των Σφακίων και γνωρίστε  το ξεχωριστό εκείνο κομμάτι της παράδοσης του τόπου μας. Η γιαγιά μας έλεγε:

“Αν θες παιδάκι μου να κανείς κάτι καλό, κάντο με τα χεράκια σου…”. 

Διαβάστε περισσότερα για τον Παραδοσιακό Φούρνο Ντουρουντούς ΕΔΩ

Δείτε τη συνταγή σε video πατώντας ΕΔΩ

Λίγα λόγια για την Εύα

H Εύα Παρακεντάκη  γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις  και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .

  Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης .

Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής  σε σχολές μαγειρικής.

Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της  Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.

Που θα την βρείτε:

Συνταγές Μαγειρικής

https://www.youtube.com/channel/UCx93nyCqjyAjbBqBf3bcsqg/

https://www.instagram.com/eva_parakentaki/

https://www.facebook.com/EvaInTasteland/