Τρουφάκια με 4 μόνο υλικά και τις πιο νόστιμες μπουκιές από τον Παραδοσιακό Φούρνο Ντουρουντούς!

Το γλυκό της ημέρας; Λαχταριστά τρουφάκια πεντανόστιμα και τόσο εύκολα που θα τα φτιάχνετε καθημερινά! Χρησιμοποιώ μπουκίτσες πολύσπορες με χαρουπόμελο φυσικά από τον αγαπημένο  μας Παραδοσιακό Φούρνο Ντουρουντούς  και δημιουργώ υγιεινά τρουφάκια με ταχίνι! Το χαρουπόμελο είναι φυσική πηγή πρόσληψης ασβεστίου και κατάλληλο για την αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης .Το χαρουπόμελο άλλωστε περιέχει το περισσότερο ασβέστιο από οποιαδήποτε άλλη τροφή. Και […]

Το γλυκό της ημέρας;

Λαχταριστά τρουφάκια πεντανόστιμα και τόσο εύκολα που θα τα φτιάχνετε καθημερινά!

Χρησιμοποιώ μπουκίτσες πολύσπορες με χαρουπόμελο φυσικά από τον αγαπημένο  μας Παραδοσιακό Φούρνο Ντουρουντούς  και δημιουργώ υγιεινά τρουφάκια με ταχίνι!

Το χαρουπόμελο είναι φυσική πηγή πρόσληψης ασβεστίου και κατάλληλο για την αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης .Το χαρουπόμελο άλλωστε περιέχει το περισσότερο ασβέστιο από οποιαδήποτε άλλη τροφή.

Και είναι τόσο νόστιμοοοο!

Πάμε να φτιάξουμε τρουφάκια που θα σας ξετρελάνουν με 4 μόνο υλικά!

Υλικά

  • 1 φλ. ταχίνι
  • 4 κ.σ. μέλι
  • 1 πακέτο Σφακιανή μπουκιά πολύσπορο & χαρουπόμελο Ντουρουντούς
  • Καρύδα για το ρολάρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε τα υλικά της συνταγής μας εκτός από την καρύδα. Χτυπάμε μέχρι το μείγμα μας να ομογενοποιηθεί τελείως.

Κόβουμε σε μπαλίτσες τη ζυμούλα μας και φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια. Έπειτα, τα πασπαλίζουμε με την καρύδα μας.

Απολαμβάνουμε!

Επικοινωνήστε με το Φούρνο Ντουρουντούς  για πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα  αλλά και παραγγελίες πατώντας ΕΔΩ

Παραδοσιακός Φούρνος Ντουρουντούς-Η ιστορία μας

Η γιαγιά μας η Άννα ερχόμενη από το φαράγγι της Σαμαριάς για να παντρευτεί στα Σφακιά, έφερε μαζί της όλα τα μυστικά της μαγειρικής της. Αυτά τα μυστικά σύντομα τα μοιράστηκε με τις κόρες και τη νύφη της ενώ, με τη σειρά τους εκείνες τα κληροδότησαν σ’ εμάς, τα παιδιά τους…

Όπως είναι λοιπόν λογικό, οι παιδικές μας αναμνήσεις συνοδεύονται από μυρωδιές, γεύσεις και αρώματα τα οποία έχουν παραμείνει αναλλοίωτα στο μυαλό μας. Κι αυτά ακριβώς είναι τα εφόδια μας σε ένα ταξίδι που σας θέλουμε συνοδοιπόρους. Ελάτε να εξερευνήσουμε μαζί τα γευστικά μονοπάτια των Σφακίων και γνωρίστε  το ξεχωριστό εκείνο κομμάτι της παράδοσης του τόπου μας. Η γιαγιά μας έλεγε:

“Αν θες παιδάκι μου να κανείς κάτι καλό, κάντο με τα χεράκια σου…”. 

Διαβάστε περισσότερα για τον Παραδοσιακό Φούρνο Ντουρουντούς ΕΔΩ

Λίγα λόγια για την Εύα

H Εύα Παρακεντάκη  γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις  και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .

  Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης .

Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής  σε σχολές μαγειρικής.

Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της  Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.

Που θα την βρείτε:

https://evaparakentaki.com/

https://www.youtube.com/channel/UCx93nyCqjyAjbBqBf3bcsqg/

https://www.instagram.com/eva_parakentaki/

https://www.facebook.com/EvaInTasteland/