search-button
cross-out

Λαζάνια με μελιτζάνα και κιμά από την Εύα Παρακεντάκη

Λαζάνια με μελιτζάνα και κιμά από την Εύα Παρακεντάκη

Η μελιτζάνα και ο κιμάς αν μπορούσαν να ξέρετε θα είχαν παντρευτεί! Και κουμπάρα σίγουρα θα ήταν η αφράτη κυρία sauce mornay!

Αντί για ρύζι σε αυτόν το γάμο θα πετούσαμε λαζάνια και  κεφαλοτύρι!

Νομίζω ξέφυγα,αλλά τέτοια νοστιμιά με έκανε να χάσω τα λογικά μου!

Υλικά

  • 1 πακέτο λαζάνια
  • 1 κιλό κιμά ανάμεικτό
  • 3 μελιτζάνες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτήρι μπύρα
  • 500γρ ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κσ πελτέ ντομάτας
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 1 ξύλo κανέλα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ½ κ.γ. κουρκουμά,
  • ½ κ.γ. μπαχάρι σκόνη,
  • ½ κ.γ.  μοσχοκάρυδο
  • 200 γρ. κεφαλοτύρι

Υλικά για τη Sauce mornay

  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100γρ.αλέυρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • πιπέρι και μοσχοκάρυδο
  • 1 φλ. γραβιέρα
  • 2 κρόκοι αυγών

Εκτέλεση

1.Σε δυνατή φωτιά τσιγαρίζουμε τον κιμά πολύ καλά στο ελαιόλαδο.Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πολτοποιημένο σκόρδο.Αφού τσιγαριστούν όλα μαζί σβήνουμε προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και σβήνουμε με την μπύρα. Περνάμε τις ντομάτες από τον τρίφτη και τις ρίχνουμε και αυτές μαζί με τον πελτέ το αλάτι το πιπέρι. Ψήνουμε μισή ώρα τον κιμά μας.

2.Κόβουμε σε φέτες τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε.

3.Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια  φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα γρήγορα.  Ρίχνουμε  το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς.Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι (προσοχή στο αλάτι γιατί  το τυρί είναι πικάντικο)

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, ρίχνουμε το τυρί και ομογενοποιούμε.Χτυπάμε τα αυγά με λίγο απο το μείγμα το ζεστό και τα βάζουμε μέσα.

Ανακατεύουμε και έτοιμη η mornay sauce.

4. Βάζουμε μία στρώση λαζάνια(άψητα),κεφαλοτύρι καπνιστό,κιμά,μελιτζάνες. Επαναλαμβάνουμε τρείς στρώσεις και κλείνουμε με τη sauce mornay. Πασπαλίζουμε με τυρί και φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για σαράντα περίπου λεπτά!

Λίγα λόγια για την Εύα

H Εύα Παρακεντάκη  γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις  και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .

  Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης .

Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής  σε σχολές μαγειρικής.

Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της  Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.

Που θα την βρείτε:

Συνταγές Μαγειρικής

https://www.youtube.com/channel/UCx93nyCqjyAjbBqBf3bcsqg/

https://www.instagram.com/eva_parakentaki/

https://www.facebook.com/EvaInTasteland/

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Eva’s cooking

Latest

Οι χειρότερες κομμώσεις τη δεκαετία του ’80 – Δείτε τον   Αντώνη Κανάκη με πλούσιο μαλλί
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Οι χειρότερες κομμώσεις τη δεκαετία του ’80 – Δείτε τον Αντώνη Κανάκη με πλούσιο μαλλί

Στέφανος Τσιτσιπάς: Τη Δευτέρα η δικογραφία σε βάρος του – Δεν καταθέτει το δίπλωμα
Lifestyle

Στέφανος Τσιτσιπάς: Τη Δευτέρα η δικογραφία σε βάρος του – Δεν καταθέτει το δίπλωμα

Porto Leone: Στη γειτονιά με τα κόκκινα φανάρια – Ευφημία Καλογιάννη: Περνάει δύσκολα η Κοραλία. Γίνονται πάρα πολλά στη διάρκεια των επεισοδίων. Πολλά άσχημα πράγματα…
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Porto Leone: Στη γειτονιά με τα κόκκινα φανάρια – Ευφημία Καλογιάννη: Περνάει δύσκολα η Κοραλία. Γίνονται πάρα πολλά στη διάρκεια των επεισοδίων. Πολλά άσχημα πράγματα…

Πέθανε από καρκίνο ένα παιδί στην Ελλάδα που γεννήθηκε από το σπέρμα του Δανού δότη, νοσεί και το αδερφάκι του
Ελλάδα

Πέθανε από καρκίνο ένα παιδί στην Ελλάδα που γεννήθηκε από το σπέρμα του Δανού δότη, νοσεί και το αδερφάκι του

Συγκλονίζουν οι γονείς της  38χρονης καρκινοπαθούς μητέρας που πέθανε από ματζούνια που της χορήγησε ογκολόγος: Χάσαμε το παιδί μας αδικαιολόγητα…. Ήταν μια δολοφόνος, μια ψεύτρα για το παιδί μας…
Videos

Συγκλονίζουν οι γονείς της 38χρονης καρκινοπαθούς μητέρας που πέθανε από ματζούνια που της χορήγησε ογκολόγος: Χάσαμε το παιδί μας αδικαιολόγητα…. Ήταν μια δολοφόνος, μια ψεύτρα για το παιδί μας…

Αττική Οδός: Αυξάνονται οι τιμές στα διόδια από το 2026 – Ποιοι θα πληρώνουν περισσότερα Νέες τιμές στα διόδια της Αττική Οδού – Ποιους οδηγούς αφορά
Ελλάδα

Αττική Οδός: Αυξάνονται οι τιμές στα διόδια από το 2026 – Ποιοι θα πληρώνουν περισσότερα Νέες τιμές στα διόδια της Αττική Οδού – Ποιους οδηγούς αφορά

Τσακώνικες μελιτζάνες Λεωνιδίου με μοσχάρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τσακώνικες μελιτζάνες Λεωνιδίου με μοσχάρι

Δυόμισι χρόνια φυλακή σε 74χρονο που χτύπησε με πατερίτσα σύζυγo και κόρη στον Βόλο
Ελλάδα

Δυόμισι χρόνια φυλακή σε 74χρονο που χτύπησε με πατερίτσα σύζυγo και κόρη στον Βόλο

zinapost.gr