search-button
cross-out

Γλασαρισμένη χοιρινή πανσέτα με σόγια και τζίντζερ από τον Λάμπρο Βακιάρο

Γλασαρισμένη χοιρινή πανσέτα με σόγια και τζίντζερ από τον Λάμπρο Βακιάρο

Μια συνταγή του Λάμπρου Βακιάρου

 Υλικά

Για το γλασαριμένο χοιρινό

1.2 κιλά χοιρινή πανσέτα (καθαρισμένη)

 3 φύλλα δάφνης

45 γρ. ελαιόλαδο

25 – 30 γρ. τζίντζερ (ψιλοκομμένο)

80 γρ. λευκό κρασί

120 γρ. σόγια (λιγότερο αλάτι)

80 γρ. βαλσάμικο ξύδι

60 γρ. μέλι ή καστανή ζάχαρη

360 γρ. νερό

4 – 5 φρέσκα κρεμμυδάκια

Ξύσμα από 1 λάιμ 

20 – 30 γρ. σουσάμι (καβουρδισμένο)

Για το σερβίρισμα

Φύλλα από μαρούλι iceberg

Ανάμεικτα μυρωδικά

Τριμμένο καρότο

Ρύζι μπασμάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε την πανσέτα σε λωρίδες σχεδόν όσο δύο δάχτυλα σε πάχος, στη συνέχεια το κάθε κομμάτι στη μέση κατά μήκος και τέλος κάθετα, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μακρόστενες λωρίδες.

Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε την χοιρινή πανσέτα και τα φύλλα δάφνης και σιγοβράζουμε για 15 – 20 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την εστία και ιδανικά αφήνουμε το χοιρινό να κρυώσει ελαφρώς μέσα στην κατσαρόλα.

Αφαιρούμε το νερό και επαναφέρουμε την κατσαρόλα στην εστία όπου και τη ζεσταίνομαι σε υψηλή θερμοκρασία. Μόλις έχει κάψει καλά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και την πανσέτα και τσιγαρίζουμε για περίπου 5 – 6 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει ένα ωραίο καβουρδισμένο χρώμα περιμετρικά.

Προσθέτουμε το τζίντζερ, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το κρασί και το αφήνουμε σχεδόν να εξατμιστεί. Συνεχίζουμε με τη σόγια, το βαλσάμικο ξύδι, το μέλι και σιγοβράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να δένει ελαφρώς. Προσθέτουμε το νερό, τοποθετούμε ένα καπάκι και σιγοβράζουμε για περίπου 40 – 50 λεπτά ανακατεύοντας περιστασιακά για να μην κολλήσει. Προς το τελείωμα, σε περίπτωση που χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την εστία και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι, το ξύσμα από το λάιμ και το σουσάμι.

Σερβίρουμε με ρύζι ή τυλίγουμε μέσα σε φύλλα από μαρούλι iceberg και απολαμβάνουμε.

Δείτε όλη τη συνταγή στο video

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Life

Latest

Ηλεία: 38χρονος βγήκε γυμνός από τη θάλασσα και προσπάθησε να βιάσει τουρίστρια
Ελλάδα

Ηλεία: 38χρονος βγήκε γυμνός από τη θάλασσα και προσπάθησε να βιάσει τουρίστρια

Άντζελα Γκερέκου:  Οι άγνωστες πτυχές της ζωής της με τον Τόλη Βοσκόπουλο
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Άντζελα Γκερέκου: Οι άγνωστες πτυχές της ζωής της με τον Τόλη Βοσκόπουλο

Αμφιλοχία: «Έβριζε όλες τις γυναίκες, φαινόταν ψυχοπαθής» ο 54χρονος που σκότωσε την κουμπάρα του και αυτοκτόνησε
Ελλάδα

Αμφιλοχία: «Έβριζε όλες τις γυναίκες, φαινόταν ψυχοπαθής» ο 54χρονος που σκότωσε την κουμπάρα του και αυτοκτόνησε

Τη νέα τηλεοπτική σεζόν τα βράδια μας στο Star θα στοιχειώσουν… Τα Φαντάσματα!
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τη νέα τηλεοπτική σεζόν τα βράδια μας στο Star θα στοιχειώσουν… Τα Φαντάσματα!

Έγκλημα στην Αμφιλοχία: Κατέρρευσε ο σύζυγος της Άννας – Είδε τη γυναίκα του και τον κουμπάρο νεκρούς έξω από το σπίτι
Ελλάδα

Έγκλημα στην Αμφιλοχία: Κατέρρευσε ο σύζυγος της Άννας – Είδε τη γυναίκα του και τον κουμπάρο νεκρούς έξω από το σπίτι

Λάρισα: Αuτοκτόνnσε ο αστυνομικός που βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στο αυτοκίνητό του – Ανατριχιάζει το τελευταίο μήνυμα του
Ελλάδα

Λάρισα: Αuτοκτόνnσε ο αστυνομικός που βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στο αυτοκίνητό του – Ανατριχιάζει το τελευταίο μήνυμα του

Η Όλγα Κεφαλογιάννη για  το διαζύγιο της από τον Μίνω Μάτσα: Αν έχεις δώσει αγάπη και πίστη και έχεις εισπράξει προδοσία και κακία, δεν είναι εύκολο να το διαχειριστείς…
Videos

Η Όλγα Κεφαλογιάννη για το διαζύγιο της από τον Μίνω Μάτσα: Αν έχεις δώσει αγάπη και πίστη και έχεις εισπράξει προδοσία και κακία, δεν είναι εύκολο να το διαχειριστείς…

Απόψε ο μεγάλος τελικός του MasterChef
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Απόψε ο μεγάλος τελικός του MasterChef

zinapost.gr