search-button
cross-out

Γλασαρισμένη χοιρινή πανσέτα με σόγια και τζίντζερ από τον Λάμπρο Βακιάρο

Γλασαρισμένη χοιρινή πανσέτα με σόγια και τζίντζερ από τον Λάμπρο Βακιάρο

Μια συνταγή του Λάμπρου Βακιάρου

 Υλικά

Για το γλασαριμένο χοιρινό

1.2 κιλά χοιρινή πανσέτα (καθαρισμένη)

 3 φύλλα δάφνης

45 γρ. ελαιόλαδο

25 – 30 γρ. τζίντζερ (ψιλοκομμένο)

80 γρ. λευκό κρασί

120 γρ. σόγια (λιγότερο αλάτι)

80 γρ. βαλσάμικο ξύδι

60 γρ. μέλι ή καστανή ζάχαρη

360 γρ. νερό

4 – 5 φρέσκα κρεμμυδάκια

Ξύσμα από 1 λάιμ 

20 – 30 γρ. σουσάμι (καβουρδισμένο)

Για το σερβίρισμα

Φύλλα από μαρούλι iceberg

Ανάμεικτα μυρωδικά

Τριμμένο καρότο

Ρύζι μπασμάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε την πανσέτα σε λωρίδες σχεδόν όσο δύο δάχτυλα σε πάχος, στη συνέχεια το κάθε κομμάτι στη μέση κατά μήκος και τέλος κάθετα, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μακρόστενες λωρίδες.

Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε την χοιρινή πανσέτα και τα φύλλα δάφνης και σιγοβράζουμε για 15 – 20 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την εστία και ιδανικά αφήνουμε το χοιρινό να κρυώσει ελαφρώς μέσα στην κατσαρόλα.

Αφαιρούμε το νερό και επαναφέρουμε την κατσαρόλα στην εστία όπου και τη ζεσταίνομαι σε υψηλή θερμοκρασία. Μόλις έχει κάψει καλά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και την πανσέτα και τσιγαρίζουμε για περίπου 5 – 6 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει ένα ωραίο καβουρδισμένο χρώμα περιμετρικά.

Προσθέτουμε το τζίντζερ, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το κρασί και το αφήνουμε σχεδόν να εξατμιστεί. Συνεχίζουμε με τη σόγια, το βαλσάμικο ξύδι, το μέλι και σιγοβράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να δένει ελαφρώς. Προσθέτουμε το νερό, τοποθετούμε ένα καπάκι και σιγοβράζουμε για περίπου 40 – 50 λεπτά ανακατεύοντας περιστασιακά για να μην κολλήσει. Προς το τελείωμα, σε περίπτωση που χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την εστία και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι, το ξύσμα από το λάιμ και το σουσάμι.

Σερβίρουμε με ρύζι ή τυλίγουμε μέσα σε φύλλα από μαρούλι iceberg και απολαμβάνουμε.

Δείτε όλη τη συνταγή στο video

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Life

Latest

«Η Ειρήνη Μουρτζούκου πήγε να σκοτώσει κι άλλο μωρό» – Η 33σέλιδη χειρόγραφη επιστολή για τον θάνατο του Παναγιωτάκη
Ελλάδα

«Η Ειρήνη Μουρτζούκου πήγε να σκοτώσει κι άλλο μωρό» – Η 33σέλιδη χειρόγραφη επιστολή για τον θάνατο του Παναγιωτάκη

Αυτός είναι ο νέος Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας: Κατετάγη στο Αγιολόγιο, η ανακοίνωση του Φαναρίου
Ελλάδα

Αυτός είναι ο νέος Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας: Κατετάγη στο Αγιολόγιο, η ανακοίνωση του Φαναρίου

Γλυκά Νερά: Πέθανε ο 48χρονος που ξυλοκοπήθηκε άγρια από ανηλίκους-Πάλευε ενάμιση μήνα για τη ζωή του
Ελλάδα

Γλυκά Νερά: Πέθανε ο 48χρονος που ξυλοκοπήθηκε άγρια από ανηλίκους-Πάλευε ενάμιση μήνα για τη ζωή του

«Γιατί ρε πατέρα;»- Η πιο απρόβλεπτη κωμωδία μυστηρίου έρχεται!   Δείτε το νέο trailer
Media

«Γιατί ρε πατέρα;»- Η πιο απρόβλεπτη κωμωδία μυστηρίου έρχεται! Δείτε το νέο trailer

Δίκη Κυριακής Γρίβα: Έκρηξη του δικηγόρου Απατσίδη κατά της προέδρου -Ποιος εκτόξευσε μπουκάλια νερό
Ελλάδα

Δίκη Κυριακής Γρίβα: Έκρηξη του δικηγόρου Απατσίδη κατά της προέδρου -Ποιος εκτόξευσε μπουκάλια νερό

“Φεγγάρι του Κόκκινου Ελαφιού”: Απόψε η εντυπωσιακή Πανσέληνος του Ιουλίου
Ελλάδα

“Φεγγάρι του Κόκκινου Ελαφιού”: Απόψε η εντυπωσιακή Πανσέληνος του Ιουλίου

Έγκλημα στον Κάρδαμο Ροδόπης: 21χρονη μαχαίρωσε και σκότωσε 66χρονο – Το θύμα βρέθηκε νεκρό στην αυλή του σπιτιού του
Ελλάδα

Έγκλημα στον Κάρδαμο Ροδόπης: 21χρονη μαχαίρωσε και σκότωσε 66χρονο – Το θύμα βρέθηκε νεκρό στην αυλή του σπιτιού του

Βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός στο σπίτι του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη στο Νέο Ψυχικό – Στο σημείο τα ΤΕΕΜ
Ελλάδα

Βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός στο σπίτι του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη στο Νέο Ψυχικό – Στο σημείο τα ΤΕΕΜ

zinapost.gr